Szivarfák és szolgálati bérlakások

2020.06.23. 07:10

Sárkeresztúron július végén költözhetnek be a lakók az új házakba

A település összképét nem csak a harminc új fa javítja majd, amit elültethetnek, hanem az elkészült új szolgálati bérlakások is.

Korondy Tamás

Teljes felszereléssel adják át a bérlőknek az új lakásokat Sárkeresztúron

Fotó: Önkormányzat

Magyarország erdős, fás felületeinek erőteljesebb növelése érdekében indította el az Agrárminisztérium az Országfásítási programot még 2019 novemberében, amelyhez csatlakozott Sárkeresztúr is.

– Az országfásítási program keretein belül sikerült a regisztrálás Sárkeresztúr községének is, nagyon boldogok vagyunk, mert az lett, amit elterveztünk. Nem túl magasra növő fákat szerettünk volna a településre, hiszen keresztül-kasul vagyunk villanyvezetékekkel, ahogyan a legtöbb település, éppen ezért nagyon nehéz eltervezni, hogy hol lehet zöldíteni, fákat ültetni – mondta lapunknak Sárkeresztúr polgármestere. Csutiné Turi Ibolya hozzátette: a településen található Hősök terére, valamint az új iskolaépület udvarának parkosítására használják majd az elnyert mintegy harminc szivarfát.

Teljes felszereléssel adják át a bérlőknek az új lakásokat Sárkeresztúron
Fotó: Önkormányzat

A település esztétikai fejlődéséhez is hozzájárul a hét, újonnan épült szolgálati lakás is, amelyek kulcsrakész állapotban várják új lakóikat.

– Minden lakásunk hatvanhét négyzetméteres, jelen pillanatban is pályáztatjuk, és ha minden jól megy, akkor július végén már beköltözhetnek az új lakók. Minden lakás háromszobás, plusz az előszoba, teljes felszereléssel, központi fűtéssel. Így adjuk át őket a leendő bérlőknek – zárta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában