Új móri iskola- és ifjúságorvost neveztek ki

2020.06.25. 15:00

Rendben halad az útfelújítás a móri Dózsa utcában

Jövő hónap közepére fejeződhet be a Dózsa György úton zajló felújítási munka.

Majer Tamás

Móron megtartották a járvány utáni első rendes közgyűlést

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szerdán ismét „élő” képviselő-testületi ülés volt Móron. A testület döntött az iskola- és ifjúságorvosi ellátásra kiírt pályázatról, amelynek értelmében e roppant fontos egészségügyi pozícióba Parajdiné Czetli Orsolya csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus – más néven újszülött-gyógyász – szakorvos kerül; augusztus 17-től, heti 40 órás munkarendben. Az új doktornő korábban a megyei kórházban dolgozott.

A pozíciót érintő változásra azért volt szükség, mert a korábbi szakorvos, Szilvási Erzsébet azt jelezte a móri hivatal felé, hogy szeptember 1-jétől már nem kívánja betölteni az iskola- és ifjúságorvosi állást.

Móron megtartották a járvány utáni első rendes közgyűlést
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A képviselő-testület elfogadta a 2020. évre betervezett fejlesztési és felújítási munkák beindításának helyzetéről szóló jelentést. A dokumentum tartalmát tudomásul vette a testület. Világos, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági leállás kihatott a különböző fejlesztésekre is. A móri költségvetés kiadási előirányzatainak jelentős része zárolásra került, ez a fejlesztési kereteket is érintette, érinti. „Gyakorlatilag a lehetőségek csak a már megkötött szerződéssel rendelkező, folyamatban lévő munkák befejezésére, illetve a pályázati forrásból megvalósuló munkákra korlátozódtak” – áll az elfogadott előterjesztésben.

A pályázati pénzek tehát megvannak, így a Dózsa György utca felújítása megtörténik, a kivitelezés folyamatban is van, a befejezés július közepén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában