kiemelkedő pedagógusszakmai tevékenysége miatt

2020.06.20. 07:20

A fehérvári Kálmán Katalin miniszteri elismerő oklevelet kapott

Kálmán Katalin, a Munkácsy Mihály Általános Iskola történelem, népművelő szakos tanárnője belépett pénteken 13 órakor az isi tornatermébe, merthogy amolyan tantestületi tanévzárót rendeztek ott.

Majer Tamás

Iskolája, a Munkácsy Mihály Általános Iskola felterjesztésére Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevél adományozásával tüntette ki Kálmán Katalint; kiemelkedő pedagógusszakmai tevékenysége miatt kapta a kitüntetést. „Ez a miniszteri elismerés abban erősít meg, jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és a továbbiakban is folytassuk így” – nyilatkozta a pedagógus, aki 1987 óta tanít az intézményben, fő tárgya a történelem, de tanít hon- és népismeretet, etikát és környezetvédelmet is, emellett mint népművelő ő felel az iskola legtöbb rendezvényéért, továbbá mint minőségfejlesztő tanár folyamatosan együttműködik a tantestület valamennyi tagjával. Kálmán Katalin elmondta, s látszott is rajta, hogy váratlanul érte a díj, arról tényleg csak az átadás előtt szerzett tudomást.

Fotó: Nagy NOrbert / Fejér Megyei Hírlap

A pedagógust megrohamozta a sajtó és az iskola vezetése, nyilatkozzon gyorsan, mindjárt kezdődik az ünnepség. Kálmán Katalin nem értette, jaj, miért pont én, legyen inkább valaki más, nem készültem én semmire, mondta. Utóbbi formulát talán egy régi diákjától csente el, akit az 1929-es fekete péntekből, vagy Károly Róbert aranyforintjából feleltetett valamikor.

A tanárnő megdöbbent, s persze meg is értette a helyzetet, amikor megtudta, miért is neki kell nyilatkoznia: iskolája felterjesztésére Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elismerő oklevél adományozásával tüntette ki őt; kiemelkedő pedagógusszakmai tevékenysége miatt kapta.

„Ez a miniszteri elismerés abban erősít meg, jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és a továbbiakban is folytassuk így” – nyilatkozta a pedagógus, aki 1987 óta tanít az intézményben, fő tárgya a történelem, de tanít hon- és népismeretet, etikát és környezetvédelmet is, emellett mint népművelő ő felel az iskola legtöbb rendezvényéért, továbbá mint minőségfejlesztő tanár folyamatosan együttműködik a tantestület valamennyi tagjával. Kálmán Katalin elmondta, s látszott is rajta, hogy váratlanul érte a díj, arról tényleg csak az átadás előtt szerzett tudomást.
Fotó: Nagy NOrbert / Fejér Megyei Hírlap

– Ez a miniszteri elismerés abban erősít meg, hogy jó helyen vagyunk, jól csináljuk a munkánkat, és a továbbiakban is folytassuk így – nyilatkozta az őt ostromlóknak, s nem véletlen használt többes szám első személyt. Hiszen, úgy negyedórával később, amikor hivatalosan is bejelentette Tóth Péter igazgató a hírt, miután a taps abbamaradt, munkatársai­nak köszönte meg az elismerést, sőt, mint fogalmazott, ez szerinte mindannyiuknak szól.

Kálmán Katalin 1987 óta tanít a Munkácsyban
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Kálmán Katalinnak népművelő szakosként minden rendezvényben benne van a keze, még abban is, amelyiket nem ő főszervezi, illetve mint minőségfejlesztő tanár együttműködik a tantestület valamennyi tagjával. Ezek mellett persze a fő tantárgya, a történelem tanítása köti le legtöbb óraszámát, az elmúlt tanévben heti 26 tanórájából 20 történelem volt. Tanít még hon- és népismeretet, etikát és környezetvédelmet is.

 

A Munkácsy ünnepségén máskülönben az elmúlt hónapokról folyt még a szó. Tóth Péter arról beszélt, hogy az iskola oktatóinak munkakultúrája és fegyelmezettsége révén sikerült úrrá lenniük a káoszon, jól landoltak a vakrepülés után. Mókás-derűs elismerő tanúsítványt kapott mindenki: a pedagógusok így elnyert „digitális multitasking virtuóz nagymesteri” címe bár nem is hivatalos, mégis igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában