Polgármesteri tájékoztatás

2020.06.05. 15:21

Megszülettek a döntések az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák nyári működési rendjére vonatkozóan

Cser-Palkovics András hivatalos közösségi oldalán tájékoztatta a fehérváriakat az óvodák és bölcsődék nyári nyitvatartási rendjéről, valamint megköszönte a méltó trianoni megemlékezéseket is.

feol.hu

A tavalyinál 3 milliárddal több, 82,5 milliárd forint áll rendelkezésre a rászoruló gyermekek étkeztetésére. Akár a nyári szünidő teljes időtartamára is. A hátrányos helyzetű kiskorúak étkeztetéséről az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk, a szükséges forrásokat a kormány biztosítja. A gyermekétkeztetésre fordított kormányzati támogatás 2010 óta megháromszorozódott. A lehetőséggel 2019 nyarán országosan 120 ezer gyermek szülei éltek. Az intézmények megváltozott gyermekfelügyeleti rendje miatt a gyermekétkeztetés logisztikája több helyütt még alakulóban van. Fotóillusztrációnk az egyik, újraindult fehérvári óvodában készült Fotóillusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

I. Intézmények nyári nyitva tartása:

A mai nappal megszülettek a döntések az önkormányzati fenntartású bölcsődék és óvodák nyári működési rendjére vonatkozóan. Természetesen ennek kialakításakor figyelembe vettük azt, hogy az elmúlt időszakban nagyon sok kisgyermekes szülőnek elfogyott a szabadsága.

Bölcsődék:

  • - Az Önkormányzat fenntartásában működő bölcsődék a nyár folyamán folyamatosan nyitva tartanak.
  • - A Mesevilág Bölcsőde – amely intézmény az ügyeletet biztosította a járványidőszakban – 2020. augusztus 3. – 2020. augusztus 14. napja között zárva tart. A Mesevilág Bölcsődébe járó kisgyermekek ellátását a szülők bármely nyitva tartó önkormányzati fenntartású bölcsődében kérhetik ebben az időszakban.
  • - Részletek a ma meghozott határozatban, az alábbi linken:

  • Óvodák:

  • - Az Önkormányzat fenntartásában működő óvodák július és augusztus hónapokban mindössze óvodánként egy hétre zárnak majd be. Ez alól kivételt képez a Tolnai Utcai Óvoda székhelyintézménye, amely a járványidőszakban az ügyeletet ellátta, és így most két hetet tarthat zárva.
  • - A Szivárvány Óvoda az intézményben folyó munkálatok miatt júniusban is zárva tart, a júliusi nyitástól viszont már folyamatosan működni fog.
  • - A Hosszúsétatéri Óvoda 2020. augusztus 1. és 31. között tart majd zárva, tekintettel az intézményben kezdődő felújításra.
  • - Az egyes óvodák zárva tartásának idején pedig bármely nyitva tartó önkormányzati fenntartású óvodába vihetik a szülők gyermeküket.
  • - Részletek a ma meghozott határozatban, az alábbi linken:

  • Köszönöm a bölcsődéinkben és óvodáinkban dolgozó szakembereknek, hogy megértik a kialakult helyzetet, és munkájukkal a nyári időszakban is segítséget nyújtanak a fehérvári családoknak!

    II. Aktuális információk, adatok:

  • - Hétfőtől ismét lesz személyes ügyfélfogadás a Széphő Zrt-nél, részletek az alábbi linken:

  • - A Modern Városok Program fehérvári fejlesztéseiről nyilatkozott a városi honlapnak Gyopáros Alpár kormánybiztos. Ez az alábbi linken elérhető cikkben olvasható: https://www.szekesfehervar.hu/folytatodnak-a-fehervari-fejl….
  • - A pénteki adatok szerint az önkormányzati fenntartású bölcsődékbe 264, az óvodákba pedig összesen 1367 kisgyermeket vittek ma szüleik.
  • - A megváltozott szabályok mellett is biztos sok idős ember szeretne a saját védelme érdekében otthon maradni. Részükre az ellátásukban továbbra is segítséget nyújtunk. Mostanáig 681 idős ember kért és kapott segítséget az ellátásában az Önkormányzattól. A város által működtetett telefonos ügyfélszolgálatot hétköznapokon munkaidőben a (22) 537-651 és 537-652–es vonalas, valamint a hét minden napján 07.30 és 18.00 óra között a 06-70-66-99-014 és 06-70-66-99-015 mobilszámon hívhatják. E-mail: [email protected].
  • - A koronavirus.gov.hu oldal hivatalos tájékoztatása alapján Fejér megyében az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 371 fő, nekik szeretnék ezúton is jobbulást kívánni!
  • - Székesfehérváron a mai napig összesen 294 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg 46 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában