a nyár végére talán elkészül

2020.06.19. 15:10

Még mindig nem készült el az új pákozdi óvoda

Az idei nyár végére talán sikerül rendezni a 300 millió forintos pákozdi óvoda új épületének használatbavételét – ebben bízik legalábbis a polgármester, aki bejárást tartott csütörtökön a három csoportszobás új óvodaépületben.

S. Töttő Rita

A polgármester hívta meg a politikusokat és a szakembereket a bejárásra

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

2018. december 15-én kellett volna befejezni a pákozdi óvoda új épületének munkálatait, melynek csak 2019 májusában valósult meg a műszaki átadás-átvétele. Ám hamar kiderült, hogy számos műszaki probléma, hiányosság és elszámolási nehézség akadt, amely miatt a használatbavételi eljárás nem kezdődhetett meg.

A polgármester hívta meg a politikusokat és a szakembereket a bejárásra
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Nem volt kifizetve minden alvállalkozó. Ezen alvállalkozók egyikének birtokában volt a tűzjelző rendszer dokumentációja, így annak engedélyeztetése sem kezdődhetett meg, ami a használatbavételi eljárást akadályozta – foglalta össze a beruházás hosszú kálváriáját Kardos Ádám, Pákozd jelenlegi polgármestere azon a bejáráson, melyen részt vett Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai mellett számos más szakember is annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen hiányosságok vannak, amelyek miatt a mai napig nem sikerült rendezni az óvoda új épületének sorsát.

– A kivitelező számonkéré­se szükséges, elkerülhetetlen, mert a hiányosságok léteznek – szögezte le Tessely Zoltán a bejárás végén, hozzátéve, hogy az önkormányzat felelős gazdálkodása ezt megköveteli.

 

Az elmúlt fél évben számos olyan problémát oldott meg az önkormányzat, amely elengedhetetlen az épület használatbavételi eljárásának megindításához. Az előzetes katasztrófavédelmi szakhatósági állásfoglalást meg is kérték – az erre vonatkozó bejárásra múlt héten került sor. De ezúttal is kerültek elő olyan hiányosságok, amelyek műszaki problémákat vetnek fel – tette hozzá a település vezetője. Az óvoda sorsa tehát továbbra sincs rendezve, számos jogi kérdés megválaszolásra vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában