Igényesen, szívvel-lélekkel

2020.06.17. 07:45

Kitüntetéseket adtak át Sárbogárdon

A koronavírus-járvány miatti rendkívüli helyzetre való tekintettel Sükösd Tamás polgármester és Novák Kovács Zsolt alpolgármester a megszokott ünnepség kereteitől eltérően az idén szűk körben adta át a pedagógusnapi kitüntetéseket a városban.

V. Varga József

Talentum-díjas a negyedik osztályos Szauer Péter

Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A Sárbogárd Város Oktatásáért kitüntetést Kovács Zoltánné, a Sárszentmiklósi Általános Iskola igazgatóhelyettese a miklósi iskolában vette át.

Julika a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán 1986-ban szerezte meg általános iskolai tanítói oklevelét. Pedagógus pályáját Szabadegyházán kezdte, mely számára a tapasztalatgyűjtés, a szakmai fogások, módszerek, az idősebb pályatársaktól való tanulás időszakát jelentette máig hatóan. Mint ahogy a Pusztaegresen eltöltött évek, ahol az osztatlan kisiskolában gazdagodtak tanítói készségei.

A Sárszentmiklósi Általános Iskolában 1992 óta tanít. Munkájára igényes, elhivatott, következetes pedagógus. Óráit nagy alapossággal, korszerű technikai tudással tervezi, készíti elő és tartja meg. Szívvel-lélekkel végzi tanítói munkáját, tanítványait jól ismeri, szeretettel, odafigyeléssel neveli – áll egyebek között méltatásában.

A város oktatásáért kitüntetés legfrissebb birtokosa: Kovács Zoltánné Julika
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Már az intézményben eltöltött kezdő éveiben kitűnt, hogy képes felelősséget érezni és vállalni az egész iskoláért. 2006-tól igazgatóhelyettesi feladatokat lát el. Dinamikus, nyílt kommunikációra törekvő, optimista személyiség; figyelme kiterjed az iskola teljes működésére, a tárgyi feltételektől kezdve a tanulmányi tevékenységeken keresztül a dolgozók munkahelyi, a diákok iskolai közérzetéig.

A Dunaújvárosi Egyetemen 2014-ben egyetemi diplomát szerzett; a pedagógiai értékelés és mérés okleveles tanáraként szerzett ismereteit vezetői munkájában, az iskolai teendők irányításában kamatoztatja. 2015-től mesterpedagógus szaktanácsadóként segíti, támogatja a pályakezdő és gyakorló tanítók szakmai fejlődését. Számos iskolai program szervezője, lebonyolítója, irányítója; gyakran fordulnak hozzá tanácsért, véleményért, s ő készséggel segít mindenkinek. Férjével és fiával a Sárréti Csókavirág Népi Együttes elismert néptáncosa.

A Sárbogárdi Talentum kitüntetést Szauer Péter, a Mészöly Géza Általános Iskola 4. osztályos tanulója a városháza dísztermében vette át. A kis ünnepségen, szülein kívül jelen volt osztályfőnöke, Szabóné Berki Judit is.

Péter tehetsége már korán megmutatkozott matematikából. Kiemelkedő eredményeket tudhat maga mögött számos versenyen: a nemzetközi Kenguru matematika verseny megyei 1. helyezettje, a Suli-Hód országos megmérettetés 2. helyezettje, a Pangea verseny 5. helyezettje. Tudásának, logikai készségének fejlesztésére minden lehetőséggel él.

Talentum-díjas a negyedik osztályos Szauer Péter
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Az évek múlásával az iskolai és egyéni matematika felkészítés mellett egyre többször kapcsolódott be az irodalom, a mese világába. Sajátos nyelvezetű, modern meséivel több versenyen is részt vett. Első meséjével az Így írok én… országos meseíró pályázaton korosztályában 1. helyezést ért el. Különdíjban részesült a Vega-Ház pályázatán Utazás a rejtélyes Vitamin-szigetre című munkájával, 3. helyezést ért el a Tollpihe meseíró pályázatra beadott meséjével. A múlt évben jelent meg édesanyjával közösen írt Micicánk című mesekönyvük.

Szívesen vesz részt társaival közösen csapatversenyeken, szeret csapatban gondolkodni, közösen tevékenykedni. Országos csapatversenyeken elért eredményei: Fogom a kezed 2. hely, Keltegető 5. hely, Kiskarácsony 5. hely.

Péter tudásszomja az otthoni digitális oktatás során sem lankadt, a Medve-matek online versenyen gyémánt fokozatot ért el, és Minecraft-programozás oklevelet szerzett. Amint méltatásában is áll: eredményeit szorgalmával, kitartó munkájával érte el.

Szabadidejében szívesen dobol, olvas, sakkozik. Szüleivel rendszeresen kirándulnak, közösen fedezik fel hazánk legszebb tájait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában