megnyíltak a megyei intézmények kapui

2020.06.03. 14:00

Itt van a lehetőség: javíthatnak jegyeiken a diákok

A megyei intézmények kapui a keddi napon újra megnyíltak a diákok előtt. A nyári szünet közeledtével a felzárkóztatásé a főszerep.

Héjj Vivien

Továbbra is távoktatás zajlik, a zámolyi általános iskola falain belül felzárkóztató órákon, korrepetálásokon vehetnek részt tegnaptól a tanulók, illetve diákfelügyeletet is vállalnak az itteni pedagógusok is

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A megszokottól eltérően ugyan, de visszatért az élet az általános iskolák többségébe. A középpontba most a korrepetálások és a felzárkóztatások kerültek, hiszen alig két hét múlva elérkezik a nyári szünet és a bizonyítványosztás időszaka, így akik a digitális távoktatás során valamelyest lemaradtak, most bepótolhatják a hiányosságokat.

Azok számára, akik nem tudják gyermekük otthoni felügyeletét megoldani, az iskolák napközbeni ügyeletet biztosítanak

Megkérdeztük a megye néhány intézményét, milyen formában zajlik a tanév utolsó két hete. A Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola kapuit a tegnapi napon harmincöt kisgyermek lépte át.

– A gyerekeket négy csoportra osztottuk. Az első évfolyamon kettő, a második évfolyamon egy csoport lett, a harmadik-negyedik évfolyamot pedig összevontuk. A felső tagozatból senki sem igényelt ügyeletet, de fejlesztő és felzárkóztató foglalkozásokat tartunk matematikából, történelemből németből, angolból és környezetismeretből. A délelőtti időszakban előzetes beosztás szerint érkeznek a pedagógusok és a gyerekek. Közben az alsó tagozat négy csoportjában ügyeletet látunk el. Ebben a munkában azok a kollégáim vesznek részt, akik javarészt tanulószobai és napközis ellátást biztosítottak a tantermen belüli oktatás idején is. A többi kollégám eközben otthonról folytatja a digitális távoktatást – mondta lapunknak Farkasné Strasszer Márta, az intézmény igazgatója.

Továbbra is távoktatás zajlik, a zámolyi általános iskola falain belül felzárkóztató órákon, korrepetálásokon vehetnek részt tegnaptól a tanulók, illetve diákfelügyeletet is vállalnak az itteni pedagógusok is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pákozdi iskolában is megkezdődtek a foglalkozások. Itt mindösszesen 25 diák szülője jelezte, hogy igénybe veszi a napközbeni felügyelet lehetőségét.

– Azokat a gyermekeket várjuk elsődlegesen, akik valamilyen okok miatt lemaradtak a digitális oktatásban, tehát inkább felzárkóztató, fejlesztő foglakozásokat tartunk. Emellett azokat a tanulókat hívtuk, akik a képességeikhez mérten alacsonyabb szinten teljesítettek. Úgy osztottuk be a diákokat, hogy kis létszámú csoportokban minden tárgyból lehetőséget kapnak az érdemjegyek javítására. Elsődlegesen azonban a fő tantárgyakra koncentrálunk – tudtuk meg Molnár Pétertől, a Pákozdi Nemeskócsag Általános Iskola intézményvezetőjétől.

A Zámolyi Csanádi Imre Általános Iskolában is zajlik a digitális távoktatás, ezzel párhuzamosan az intézmény falain belül felzárkóztató órákon és korrepetálásokon vehetnek részt a tanulók.

– Szükség szerint a készség- és a közismereti tárgyakból is tartunk foglalkozásokat. Főként az adott pedagógus tudja megítélni, hogy a saját tantárgyából melyik gyermekeknek van szüksége felzárkóztatásra, velük külön foglalkoznak a tanárok. Az ügyeleti rendszerben átlagosan a tanulók harminc százaléka vesz részt napi szinten – mondta el kérdésünkre Csordásné Papp Ágnes igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában