Felügyelet biztosítva

2020.06.08. 20:00

Ezek a fehérvári intézmények tartanak nyitva a nyári hónapokban

Az óvodai és bölcsődei ballagásról, valamint a nyári ügyeleti rendről is döntés született az elmúlt napokban. Senki sem marad ellátás nélkül a nyári hónapokban.

Héjj Vivien

A teapartik a nyári hónapokban is folytatódhatnak Fotó: NN (archív)

Fotó: NAGY NORBERT

Mint már korábban megírtuk, a szülők részéről egyértelmű igény mutatkozott az iránt, hogy gyermekeik ünnepélyes keretek között vehessenek búcsút az óvodáktól, bölcsődéktől. A járványhelyzet miatt eddig bizonytalanság lengte körül az eseményt, ám a napokban az önkormányzat meghozta a várva várt döntést.

A járványidőszak alatt ügyeletes intézmények két hétre bezárhatnak

– A vonatkozó előírások figyelembevételével és az alábbi szabályok szerint lehet ezeket városunkban megrendezni: június 20-a utáni időpontban; óvodai csoportonként külön; nem zárt térben, hanem az udvaron; minden gyermek részéről két felnőtt vehet részt a ballagáson; a felnőttek számára kötelező a maszk használata. Azt kérjük, hogy az óvodavezetők az óvónőkkel és a szülőkkel egyeztessenek a részletekről, arról, hogy a fenti keretek alapján ki milyen formában szeretné a csoport ballagását megtartani – fogalmazott határozatában Cser-Palkovics András polgármester.

A teapartik a nyári hónapokban is folytatódhatnak Fotó: NN (archív)

A ballagások időszakával azonban nem ér véget a bölcsődei és az óvodai lét. A városvezetés határozott arról is, mely intézmények tartanak nyitva a nyári hónapokban, figyelembe véve azt is, hogy sok kisgyermekes szülőnek az elmúlt hónapokban szinte elfogyott az éves szabadsága. Az önkormányzati fenntartású bölcsődék a nyáron folyamatosan nyitva tartanak. Ez alól kivételt képez a Mesevilág Bölcsőde, amely a járványidőszakban ügyeletet biztosított, így kapui 2020. augusztus 3. és 14. között zárva tartanak. Az ide járó gyermekek ellátását a szülők bármely nyitva tartó városi fenntartású bölcsődében kérhetik ebben az időszakban.

Azok az óvodák, melyek az önkormányzat fenntartásában működnek, július és augusztus hónapokban intézményenként egy hétre zárnak majd be. Kivételt képez a Tolnai Utcai Óvoda székhelyintézménye, amely a járvány alatt ügyeletes óvodaként működött, így az két hétig zárva tarthat. A Szivárvány Óvoda az intézményben zajló munkálatok miatt júniusban is zárva marad, ám júliustól folyamatosan fogadja a gyerekeket. A Hosszúsétatéri Óvoda felújítások miatt egész augusztusban zárva tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában