Élj! Láss! Érezz!

2020.06.15. 14:18

Bemutatták Fehérvár legújabb imázsfilmjét

Hétfő reggel 10 órakor tartott premiervetítést az Élj! Láss! Érezz! című kisfilm készítője, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. a Heimer-házban.

Korondy Tamás

– Le kellett mondanunk arról, hogy a teljesség bemutatására törekedjünk. – vezette fel a 3,5 perces kisfilmet F. Szegő Krisztina utalva a koronavírus járány okozta nehézségekre, mely a filmipart is nehezen érintette. Mindezt jól mutatja, hogy eredetileg márciusban tervezték a bemutatót, a járvány azonban közbeszólt.

F. Szegő – aki egyben a mű egyik producere is volt – kitért az alkotás sajátosságára; úgy érzi, egy olyan film született, ami alkalmas arra, hogy bemutassa Székesfehérvár sajátosságait, egyúttal ide vonzzák a látogatókat – éppen ezért a két főszereplő, Aranyi Nikolett Brigitta és Nagy Máté is a koronázóvárosból származnak – az ő kalandozásukon keresztül mutatják meg a város nevezetes pontjait.

Az eseményen felszólalt a polgármester, Cser-Palkovics András is, aki szerint Fehérvár páratlan értéke, hogy közel van Budapesthez és a Balatonhoz is, maga a város pedig elég nagy ahhoz, hogy minden meglegyen benne, de még élhető, s pont ezt érdemes megmutatni, érdemes közösséget szervezni.

Kovács Péter, az imázsfilm másik producere elmondta, hogy a film 34 varázslatos székesfehérvári helyszínt mutat be a város turisztikai és történelmi értékeit felvonultatva.

– Tradíciót és innovációt próbáltunk találkoztatni a filmben, ugyanakkor lírai hangulatot, lendületes, izgalmas, karakteres vonulatot is csempésztünk bele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában