Koronavírus Fejérben

2020.06.02. 07:20

A Szakképzési Centrum nem változtat, folytatódik a digitális munkarend

Folytatódik a digitális munkarend a Szakképzési Centrum intézményeiben, így döntöttek a centrumokhoz tartozó iskolák igazgatói.

FMH

Számos lehetőség kínálkozik már a „szövegelésre”

Fotó: Pixabay.com

A 220/2020. (V. 22.) kormányrendelet, mely szabályozza az iskolák júniusi működését, lehetőséget ad arra, hogy a szakképzést folytató iskolák maguk döntsenek arról, hogy június 2-től nappali, esti, tantermen kívüli, vagy digitális munkarendben működnek tovább.

A Szakképzési Centrum tagintézményei tehát megnyílhatnak a diákok előtt. Az iskolák igazgatóinak többsége azonban úgy döntött, hogy munkarendjét a március 16-án életbe lépett digitális munkarendben hagyja a tanév végéig. Ugyanakkor azoknak a diákoknak, akik közismereti és elméleti szakmai tárgyakból a digitális munkarend alatt lemaradtak, vagy esetlegesen nem egyértelműen értékelhető a teljesítményük, kiscsoportos vagy egyéni formában és egyedi órarend szerint be kell járniuk az iskolába.

A gyakorlati képzés esetében azon területeket, amelyeket nem lehetett digitálisan megvalósítani, június 2–15. között külön beosztás szerint részlegesen pótolni kell annak érdekében, hogy a gyakorlat­igényes tárgyak teljesítése és a jövő tanévre épülés ne okozzon problémát, és a továbbhaladás biztosítva legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában