kié a legszebb?

2020.05.27. 07:05

Virágos balkonok és kertek – Pályázhatunk velük

A rendkívüli körülményekre tekintettel idén a Virágos Magyarország versenyt is rendhagyó formában hirdették meg a szervezők.

FMH

Illat- és színpompával hálálják meg a növények a gondoskodást

Fotó: Szendi Péter (MW-archív)

Ezúttal nem a településeket szólítják meg, hanem közvetlenül a lakosság pályázhat: azt kell bemutatni, milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények, dézsás növények díszítik idén a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A pályázatban például a kompozíciókat, a korszerű kertépítést, a vegyes egynyári és évelő kiültetéseket, az újrahasznosítást, a madárbarát kialakításokat, esővíz-hasznosítást és a kreatív, egyedi megoldásokat értékelik.

A Legvirágosabb balkon és a Legvirágosabb előkert kategóriákban várnak legkorábban május 15-én készült fotókat egy maximum 400 karakteres leírással, ami a kompozíciót mutatja be. A pályázatokat kizárólag elektronikus úton lehet feltölteni a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalra. Egy pályázó a két kategóriában maximum három-három fotót küldhet, amelyeken nem számít manipulációnak a színek, tónusok, fényerő beállítása. A pályázatokat május 15-e és július 1-je között várják. A szakmai zsűri – köztük a fővédnök Borbás Marcsi és Bálint Gyuri bácsi, Magyarország kertésze – mindkét kategóriában tíz nyertes pályaművet hirdet, illetve július 13–26. között közönségdíjas szavazást is szerveznek a Facebookon. Az eredményhirdetés augusztusban várható. A részletes versenyfelhívás a palyazat.viragosmagyarorszag.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában