Koronavírus Fejérben

2020.05.29. 14:45

Újabb szállítmány érkezett Perkáta kínai testvérvárosától

Megérkezett a kínai adomány második része a magyar fővárosba.

Korondy Tamás

Huaxiang még egy segélyszállítmányt küldött Forrás: Somogyi Balázs

– Már itt van a huaxiangi adomány második része. Ugyan már lassan a korlátozások megszűnnek, és hamarosan a veszélyhelyzet is visszavonásra kerül, de örömmel fogadjuk az alkohol- és higanytartalma miatt megakadt huaxiangi adomány második felét, a fertőtlenítőszert és a hagyományos lázmérőket, hiszen a felkészülés a veszélyre mindig időszerű – tudatta a település lakóival Somogyi Balázs polgármester, akit a múlt héten értesített a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miszerint az előző héten pénteken érkezett meg a magyar fővárosba a mintegy 16 csomagból álló szállítmány.

Huaxiang még egy segélyszállítmányt küldött
Forrás: Somogyi Balázs

Előreláthatólag még ezen a héten leszállítja azokat a faluba az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Amennyiben igazságosan kiosztható (csomagolás függvénye), akkor a kézfertőtlenítőt az 1357 háztartásnak juttatja el az önkormányzat, míg a hagyományos lázmérőket családoknak tervezik átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában