Jelenleg kettő zebra csíkozza az aszfaltot

2020.05.14. 07:50

Új körforgalom van a Kelemen Béla utcában

Körforgalom bonyolítja immár a közlekedést a Palotavárosban ott, ahol a girbegurba Bátky Zsigmond és a hasonszőrű Kelemen Béla utca és a Vargacsatornapart találkozik.

Majer Tamás

Az új körforgalom része a Palotavárosi tavak környéki fejlesztésnek Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A környéken, sőt bizony az azon túl élő fehérváriak is tudják, az autósok között népszerű centrumkikerülő, rafkós megoldás a Horog utca vagy éppen a Mészöly Géza utca felől a Kelemen Béla utcára hajtani, kicselezve így a Palotai út forgalmát és közlekedési lámpáit. Nem is csoda, hogy a palotavárosi lakók gyalogos közlekedését segítendő, fekvőrendőrök fekszenek szerte a Kelemenen. A körforgalomban most kialakított kettő – vagyis nem négy! – gyalogos átkelőhely (ismerik még zebraként) is a lábbusszal közlekedők úton való átkelését támogatja. Így könnyebb lesz a Bátky magasságában átjutni a helyieknek a Kelemenen, hiszen a zebránál kötelessége lassítani a sofőröknek.

Az új körforgalom része a Palotavárosi tavak környéki fejlesztésnek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, a körforgalom jelenlegi kialakítása még nem végleges, úgyhogy errefelé tényleg ne megszokásból autózzanak!

Az új körforgalom része a Palotavárosi tavak környéki, tavaly ősszel megkezdődött, jelenleg is tartó nagy, több mint 1,2 milliárd forintos beruházásnak. Szabadidőpark létesül itt többek között sportpályákkal, kutyafuttatóval, térköves sétánnyal. A körforgalom tavak felé mutató kivezetése éppen a szabadidőközpont Vargacsatornapart mentén kialakított parkolóihoz vezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában