építkezési hulladékkal

2020.05.28. 07:40

Szeméttel tömték tele a lovasberényi ovi konténerét

„Ez már pofátlanság!” – fakadt ki Lovasberény polgármestere, amikor meglátta, hogy az óvoda papírgyűjtő konténerébe valaki olyat pakolt, amire eddig nem volt példa a településen. Keményebb küzdelembe kezdünk ezek után – ígéri Südi Mihály.

S. Töttő Rita

Egy komplett felújításból visszamaradt építési hulladékot tettek az ovisok konténerébe Fotó: Südi Mihály

Két polgárőrrel járta körbe a szőlőhegyet és a külterületi utakat a minap Südi Mihály polgármester, hogy felderítsék, hová tettek ki megint illegálisan hulladékot egyesek. Sajnos ugyanis rendszeresen hordják ki az árokpartra és a vízmosásokhoz a szemetet az emberek, amit az önkormányzat kénytelen elszállíttatni minden alkalommal.

Egy komplett felújításból visszamaradt építési hulladékot tettek az ovisok konténerébe
Fotó: Südi Mihály

– A készülő emlékkereszt helyén is jártunk, ahonnan pont ráláttunk az óvoda papírgyűjtő konténerére. Megdöbbenve láttam, ahogy kilógott belőle egy mosogatótálca. Odamentünk s láttuk, hogy ennél jóval többről van szó. Találtunk benne üvegtörmeléket, üveggyapotot, bontott csempét, vagyis tele volt az ovisok papírgyűjtője egy komplett felújításból származó hulladékkal. Másnap elhoztuk onnan és hamarosan el is szállíttatjuk – meséli a polgármester, aki szerint a konténerbe május 21-én 17 és 20 óra között tehették be a szemetet, de hogy ki, azt most még nem tudni. – Ez felháborító! Ennyire szemtelen módon, a faluközpontba, az óvodások papírgyűjtő konténerébe bepakolni egy felújítás komplett maradványait, már valódi pofátlanság! – mondja a polgármester, hozzátéve: – Keményebb küzdelembe kezdünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában