telepítés

2020.05.25. 07:35

Százezer süllő került a Velencei-tóba

Nemrégiben százezer darab előnevelt süllőt is telepítettek a Magyar Országos Horgász Szövetség szakemberei a Velencei-tóba.

Tihanyi Tamás

A baracskai Magyar Attila 65 centis pontyot fogott Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az elmúlt napok többsége szeles, kissé hűvös időt hozott, azonban már nyárt idéző hőmérsékleteket is mértek a Velencei-tó mellett. A békés halak közül sok kárász és keszeg a szákokban végezte, de pontyokat is fogtak a tó csaknem minden pontján – mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Bozai Zsolt, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetője.

A baracskai Magyar Attila 65 centis pontyot fogott
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A méretekre sem lehetett panasz, hiszen a két-három kilós példányok mellett öt-tíz kilogramm közötti egyedek ugyancsak horogra kerültek az elmúlt napokban. A ragadozók közül az egy méter alatti harcsákat június közepéig szigorú fogási tilalom védi a Velencei-tavon, de süllőt, sügért, balint és csukát szabad már zsákmányolniuk a horgászoknak. Úgy tapasztaltuk, hogy a helyenként szinte viharossá fokozódó erejű szél által felkavart vízben többen próbálkoztak a fogásukkal, ám egyelőre mérsékelt sikerrel tették ezt. Május 14-én százezer darab előnevelt süllő érkezett a Velencei-tóba, de ennek jótékony hatása majd csak később mutatkozhat meg a fogási eredményeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában