Koronavírus Fejérben

2020.05.20. 07:20

Rendhagyó küldöttgyűlést szervezett a napokban a Fejér Megyei Mérnöki Kamara

Mint megtudtuk, a tervezőmérnökök munkája a járvány ideje alatt sem csökkent.

Héjj Vivien

Szepes András elmondta, mérnökökre biztosan szükség lesz

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Mérnöki Kamara is bezárta kapuit a járványhelyzet miatt, ám az élet mégsem állt le teljesen.

A szokásos évi küldöttgyűlés ez alkalommal online jött létre. Az eseményen részt vett a Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Nagy Gyula, aki történelmi eseménynek nevezte az immár 25. alkalommal megrendezett gyűlést, hiszen a kamarák körében e-konferenciára eddig még nem volt példa.

– A kollégák rendszeresen használják az internetes megoldásokat, a munkamegbeszélések és a szervezeti összejövetelek is ilyen formában zajlanak. Az elnökségi üléseket már március óta online tartjuk, így magától értetődő döntés volt, hogy a küldöttgyűlést is ily módon szervezzük meg. Találtunk egy szoftvert, melyen keresztül név szerinti szavazást is lebonyolíthattunk. A 68 főből 50-en jelen voltak, ami az elmúlt évekhez viszonyítva nagy sikernek mondható, mert általában jóval kevesebben vesznek részt az évente megrendezett konferencián – tudtuk meg Szepes Andrástól, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnökétől.

Szepes András elmondta, mérnökökre biztosan szükség lesz
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A platform jellegétől eltekintve egy teljes mértékben szabványos küldöttgyűlés zajlott, a napirendi pontok elfogadása, az elmúlt évi beszámoló ismertetése, a költségvetések megvitatása és a tisztségviselők választása is sikeres volt.

Székesfehérvár képviseletében Lehrner Zsolt alpolgármester is bekapcsolódott az online konferenciába, aki megerősítette az önkormányzat és a mérnökség jó kapcsolatát. A városvezetés továbbra is számít a kamara együttműködésére. Ezt Szepes András is alátámasztotta, mint mondta, a város által kiadott szakmai feladatok döntő részét megyei tervezők végzik.

A kamara tervező szakembereinek minden eddiginél több munkája van a jelenlegi helyzetben is. A műszaki ellenőrök és a felelős műszaki vezetők körében valamelyest csökkent a foglalkoztatottság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában