Koronavírus Fejérben

2020.05.15. 15:39

Hétfőtől újra lehet menetjegyet váltani a sofőrnél is a fehérvári helyijáratokon

Cser-Palkovics András pénteki tájékoztatójában érinti a túrázást, a helyi járatokon utazást és a nyári táborokat is.

feol.hu

„Az összképet kell nézni: 25 milliárddal többet ad Fehérvárnak a magyar állam, mint amennyit elvon!”

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

  • A Székesfehérvári Egyházmegye tájékoztatása szerint Spányi Antal megyés püspök május 18-tól, hétfőtől újra engedélyezi a hétköznapi (hétfőtől szombat délig) szentmisék hívek részvételével való templomi bemutatását. Részletek itt.
  • Május 18-tól, hétfőtől megnyitjuk a lezárt játszótereket, szabadtéri sportpályákat. A Városgondnokság a héten mindenhol előzetes fertőtlenítő takarítást végzett, és a továbbiakban is rendszeresen folytatják majd ezt.
  • Május 18-tól, hétfőtől a vendéglátóhelyek belső, zárt részei is megnyithatnak a vendégek fogadására, természetesen az előírások betartásával. Támogassuk a helyi vállalkozásokat azzal, hogy igénybe vesszük az általuk kínált szolgáltatásokat! Ne felejtsük el, hogy ezzel a munkahelyeket is védjük.
  • Május 18-tól, hétfőtől újra fel lehet szállni az autóbuszokra az első ajtón is, és a sofőrnél is lehet majd menetjegyet váltani. Június 1-jéig azonban még a zsúfoltság elkerülésére megengedett marad, hogy minden ajtón fel lehet szállni a járatokra. A székesfehérvári közösségi közlekedésben továbbra is a szabadnapi menetrend van érvényben azzal, hogy több vonalon, hétfőtől immár a 12A járat esetében is a munkanapi rend szerint indulnak a járatok, a műszakváltásokat pedig – ahol szükséges – plusz autóbuszokkal segítjük. A maszk használata továbbra is kötelező. Fontos, hogy minden helyi bérlet és menetjegy megváltható online, telefonos applikációval.
  • Sok kérdés érkezik a nyári szünet időszakára vonatkozóan. A csütörtöki miniszteri bejelentés szerint lehet táborokat tartani a nyári időszakban. Ezek feltételeiről, szabályairól még várjuk a pontos rendelet megjelenését.
  • Székesfehérváron a mai napig összesen 213 személy esetében rendeltek el hatósági házi karantént, amelyben közülük jelenleg 42 fő van. A többi személy esetében ez az intézkedés már megszűnt.
  • Az álláskeresőket érintő új városi támogatási rendszerhez, illetve a lakhatás támogatását szolgáló lehetőségekhez kapcsolódóan a Hatósági Főosztályon kialakítottunk egy információs szolgálatot, munkaidőben a 22/537-141-es számon lehet érdeklődni, illetve a városi honlapon is megtalálhatóak a részletes tájékoztatók.
  • A teljes tájékoztatót itt olvashatják:

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában