nem lehetett várni a felújítással

2020.05.27. 07:25

Cserépre cserélték le a palát a csákvári iskolán

Tavaly nyáron a nagy esőzések idején kétszer is beázott az általános iskola teteje, ami végleg eldöntötte: nem lehet tovább várni a 35 éves szerkezet felújításával. Nos, folynak a munkálatok, a tető egy része hamarosan megújul.

Borsányi Bea

Az iskola épületén annak 1985-ös átadása óta nem végeztek komolyabb felújítást, sőt akadtak olyan részek, mint például az alakulótér, amely azóta sem készült el. Két évvel ezelőtt az önkormányzat úgy döntött, komolyabb beruházást végez és korszerűsíti az épületet. 2018-ban kicserélték a régi nyílászárókat, megtörtént a gépészeti korszerűsítés és az épület külső szigetelése is. Idén tavasszal végre elkészült az alakulótér térkövezése, valamint a már igen rossz állapotban lévő és veszélyessé vált borítást is kicserélték a tornateremben. Ez utóbbi végképp szükségessé tette a tető cseréjét, amely évek óta beázik és éppen a tornaterem felett található az egyik legkritikusabb rész. A munkálatok a napokban fejeződtek be, az állványzatot kedden bontották el. Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Az iskola 1985-ben épült, az utóbbi néhány évben több felújításon is átesett, így többek között kicseréltük a nyílászárókat, megtörtént a gépészeti korszerűsítés és az épület külső szigetelése is. A tető cseréjét sem lehetett tovább odázni, így amikor tavaly júliusban másodszor történt nagyobb beázás, úgy döntöttünk, támogatásért folyamodunk a Belügyminisztérium vis maior alapjához. 44 millió forintot kaptunk a tető teljes cseréjére, amiből egyelőre előlegként 7 millió forintot kaptunk – mondta Illés Szabolcs, polgármester.

Az iskola épületén annak 1985-ös átadása óta nem végeztek komolyabb felújítást, sőt akadtak olyan részek, mint például az alakulótér, amely azóta sem készült el. Két évvel ezelőtt az önkormányzat úgy döntött, komolyabb beruházást végez és korszerűsíti az épületet.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ebből az összegből a tornaterem feletti tetőrészt csináltatják meg, ott a legnagyobb a probléma, és mivel az idén tavasszal kicserélték a tornaterem aljzatát is, nem lenne szerencsés, ha azt egy nagyobb eső megrongálná. A munka során elvégezték azokat a szükséges felújításokat is – szarufázás, tetőlécezés, fóliázás, szigetelés – amely a palaborítás cserépre történő cseréjéhez kellett.

A tornaterem felett már biztosan nem ázik be a tető
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester bízik abban, hogy a munka elszámolását követően lehetőségük lesz az elnyert támogatás maradék részének a lehívására is, amely lehetővé teszi az iskolaépület teljes tetejének a felújítását. Ezen, illetve a tavasszal a tornateremben elvégzett aljzatcserén és a díszudvar térkövezésén túl a nyáron tervezik a kerítés megépítését, illetve az épület előtti és mögötti területek parkosítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában