Ételt a kórházba

2020.04.01. 07:10

Többen, több helyről segítik a kórházi dolgozókat Fehérváron

A nagy pörgésben sokszor enni sincs idejük, nemhogy esetleg ételt rendelni. A kórházi dolgozókra gondoltak a jó szándékú segítők.

Szanyi-Nagy Judit

Családias hangulatban: hatalmas pizzákkal érkeztek a tűzoltók a sürgősségire

Fotó: Sárszentmihályi ÖTE

A sárszentmihályi önkéntes tűzoltók közül ketten is az egészségügyben dolgoznak. Egyikük a fehérvári kórház sürgősségi osztályán, másikuk az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) mint mentő tevékenykedik. Így nemcsak ők, de a bajtársak is látják, tudják, ezekben a napokban a megszokottnál is többet fáradoznak az emberekért az e hivatásban dolgozók.

– Miután több hasonló akcióról is hallottunk már, úgy döntöttünk, mi is segítünk: ételt és italt juttatunk el a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályára – nyilatkozta lapunknak Dropkó Krisztián, az önkéntesek vezetője. Ő régi szabadbattyáni barátjához fordult, akinek étterméből öt darab családi méretű pizzát rendelt – ebből kettőt az ismerős állt –, de kíséretként üdítőt is magukhoz vettek. Ezt a kis csomagot adták át aztán a kórházi dolgozóknak, akik az elmondások alapján nagyon örültek a kedvességnek.

Családias hangulatban: hatalmas pizzákkal érkeztek a tűzoltók a sürgősségire
Fotó: Sárszentmihályi ÖTE

– Tervezünk még hasonló megmozdulásokat – húzta alá Krisztián –, főleg, miután úgy látjuk, a veszélyhelyzet esetleges súlyosbodásával ránk is egyre több és egyre nagyobb feladatok hárulnak. A jövőben az önkormányzattal közösen segítenénk a fertőtlenítésben, s a 65 év felettiek részére az ételkiszállításban – tette hozzá.

Mindemellett a székesfehérvári kórházat a Magyar Bocuse d’Or Akadémia is „felkarolta”. Egy nagy áruházlánc támogatásával, és a Dining Guide-dal közreműködve március 31-től naponta százhúsz adag ételt juttatnak el az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó és a fehérvári intézmény munkatársainak. A krízis ideje alatt tehát topséfek főznek az egészségügyi dolgozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában