Koronavírus Fejérben

2020.04.16. 07:10

Önzetlen segítség – Élelmiszert kaptak a száriak helyi vállalkozóktól

Helyi vállalkozók többször ajánlottak fel élelmiszert a faluban, amelynek köszönhetően friss csiperkegomba és burgonya kerülhetett a száriak asztalára, kamrájába.

Borsányi Bea

Önkéntesek is részt vettek a kiszállításban Fotó: önkormányzat

Farkas Jenő Szár határában működtet komoly mennyiséget termesztő gombászati üzemet, ahol számos helyi lakos is dolgozik, így a cég több szállal is kötődik a faluhoz. Németh Norbert polgármester elmondta, korábban is volt arra példa, hogy nagyobb ünnepek alkalmával egy-egy doboz gombát adott ajándékba a száriaknak. A cég járvány ideje alatti felajánlásai azonban ezeknél jóval nagyobb mennyiségűek voltak, így több emberhez értek el a településen. Első alkalommal mintegy 80, míg legutóbb 100 adagot is meghaladó – adagonként több mint 1 kilo­gramm – gombát tudtak eljuttatni az önkormányzat dolgozói azok számára, akik igényeltek a felajánlott élelmiszerből, amely nem mellesleg kiváló, első osztályú terméket takar. S mindez olyan frissen érkezett meg a szári családokhoz, hogy még boltban sem lehet ennyire frisset vásárolni, hiszen ahogy azt a polgármestertől megtudtuk, a reggeli szedés estére már a lakókhoz is került.

Önkéntesek is részt vettek a kiszállításban
Fotó: önkormányzat

Egy másik helyi, Nobilis Ágoston burgonyát ajánlott fel, amit a konyha dolgozói csomagoltak be, majd a 89 darab 3-4 kilogrammos csomagot a helyi képviselők és az önkéntesek juttatták el a 65 és 70 év közöttieknek a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában