Koronavírus Fejérben

2020.04.02. 07:40

Maradj otthon, Fehérvár! kihívás – Az otthontanulás a jelenlegi téma

A város március 22-én elindította a #maradjotthonFehérvár online kihívást. A játék lényege, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt, annak minden intézkedését felelősségteljesen betartva, kreatívan mutathassa meg mindenki, hogyan telnek otthon a mindennapjai – írta közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester.

V. Varga József

A győztes kép. Molnár Piroska nővérén kívül két sógora is a megyei kórházban dolgozik. Ő miattuk marad otthon

Fotó: Molnár Piroska

– Mindig hittem abban, hogy az önkormányzatnak és a polgármesternek nemcsak a város üzemeltetése, fejlesztése a feladata, hanem annak hangulatáért is tennie kell. Ez vezérel, amikor a járványhelyzet kezelése és kötelességei mellett szeretném, ha az önkormányzat a magától értetődő feladatain túl az otthon maradás kihívásain is könnyítene – fogalmazta meg egyebek között Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. Minden héten másik témában várják a kihívás pályázatait: fotót, rövid videót, kreatív anyagot a [email protected] e-mail-címre, adott hét péntek éjfélig.

A zsűri – Sohonyai Edit író, Busics György tanár és Tóth Dániel György (alias Pixa) dj – minden héten dobogós helyezetteket választ. Természetesen a legjobbak díjazása sem marad el: a veszélyhelyzet után a helyezettek a város vendégei egy-egy színházi, balettszínházi élményre, városházi túrára és városi ajándékcsomagra. A nyertesek nevét szombaton, az újabb versenykiírásokat minden héten vasárnap hozzák nyilvánosságra.

A győztes kép. Molnár Piroska nővérén kívül két sógora is a megyei kórházban dolgozik. Ő miattuk marad otthon
Fotó: Molnár Piroska

 

Értük maradok otthon! – ez volt az első kihívás témája. „A baloldali hölgy a nővérem, de még két sógorom is a Fejér Megyei Szent György Kórházban dolgozik. Én miattuk maradok itthon!” – Molnár Piroska győztes fotója és hozzá írt sorai a kihívás mottójára rímelnek. Első helyen végzett Németh Gábor videója is. Második lett – ugyancsak megosztott helyezéssel – Kovács Julika és Kiss Vanda Anna, harmadik pedig a Sajni Gabriella–Baffi Istvánné Gabriella páros és Papp László.

A nyerteseknek Cser-Palkovics András gratulált Facebook-oldalán, valamint posztjában kihirdette a következő hét témáját, ami a digitális, otthoni oktatás lesz a tanárok, a diákok és a szülők szemszögéből. Amint a városvezető írta: az se csüggedjen, aki most nem nyert, hiszen a veszélyhelyzet elhárultáig, hétről hétre újabb témával jelentkeznek majd, amelyre szintén várják az ötletes, tréfás, szívhez szóló tartalmakat. Az új, otthon tanulás témára ezúttal április 3-áig, péntek éjfélig lehet beküldeni a pályázatokat. Százezren, otthon, egy csapatban! Azaz: #maradjotthonFehérvár!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában