Koronavírus Fejérben

2020.04.29. 14:09

Karantén idején sem áll meg az élet az Alba Innovárnál

Az Alba Innovár – Digitális Élményközpont számára sem áll meg a munka a járványhelyzet alatt.

feol.hu

Az Alba Innovár, az országban egyedülálló Digitális Élményközpont döntő része az önkormányzat forrásaiból jött létre, indult el

Fotó: FMH-archív

Közösségi oldalukon számoltak be arról, hogy mi is történik mostanában az Alba Innovár háza táján. Amint írják, az iskolák bezárásával új feladatok hárultak rájuk is. Fel kellett függeszteniük a személyes kontaktust igénylő foglalkozásaikat; projektnap, humanoid robotprogramozás, LEGO robotok vezérlése, ipari robotok irányítása, nyíltnap. Ennek ellenére az élet nem állt meg, csak némi képp átalakult. Rövid szünet után folytatták a szakköreiket, érettségi felkészítőket, valamint új oktatási, illetve oktatást segítő tartalmakkal jelentkeztek közösségi felületeiken.

 

„Folytatódott az alsósok számára indított játékos Scratch programozó szakkörünk. A kisiskolások gyorsan beletanultak a mítingprogramok használatába és nagy örömmel vesznek részt a heti egyszer tartott online találkozókon. Ugyanez mondható el a nagyobbaknak indított App Inventor szakkörről is, ahol töretlenül, hétről-hétre új mobilalkalmazást fejlesztenek a résztvevők.” – olvasható a posztban. A diákok mellett a tanárokról sem feledkeztek meg: van, aki az eszközparkot és fejelsztéseket kihasználva az Innovárban tart órát.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában