A futárok szerint belátóbbak az ügyfelek, mint máskor

2020.04.17. 07:45

Karácsony előtti mennyiségű csomagot szállítanak a futárok Fejér megyében is

Szigorúan be kell tartani a biztonsági előírásokat, máskülönben zökkenőmentesen folyik a megnövekedett mennyiségű küldemények célba juttatása – így összegzett lapunknak az egyik – velencei székhelyű – csomagszállító cég ügyvezetője.

Tihanyi Tamás

A csomagkézbesítés könnyített adminisztráció mellett folyik már egy jó ideje Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Tapasztalataim szerint az emberek kezdik komolyan venni a miniszterelnök, illetve az operatív törzs ajánlásait – mondta Nagy György, az Albaposta Kft. vezetője, akinek munkáját nagyban befolyásolta, hogy az elmúlt időszakban a szokásos bevásárlások egy része a házhoz szállítás szolgáltatás igénybevételére módosult. – Mire március 11-én a kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, cégünk előrelátó módon felkészült a változásokra, arra, hogy megnövekedik a megrendelések száma. Létszámban és technikai háttérben is megerősítettük a csomagkézbesítési tevékenységünket: kilenc járművel és személlyel növeltük az addig rendelkezésünkre álló kapacitást.

A cég elsősorban Fejér és Pest megyében, illetve a fővárosban tevékenykedik.

– A megrendelések tekintetében jelen pillanatban ott tartunk, hogy a legerősebb karácsonyi időszak napjainak megfelelő forgalmat bonyolítunk – folytatta Nagy György. – Mindezt úgy tesszük, hogy munkatársainkat minden téren felkészítettük a helyzet komolyságára, oktatással, védőfelszerelésekkel, illetve szakember közreműködésével orvosi tanácsokkal és információkkal láttuk el őket. A nagy csomaglogisztikai cégekhez hasonlóan mi is megszüntettük a személyes érintkezést, könnyített csomagátvételi lehetőséget biztosítunk a címzettek számára. Azaz nem szükséges az aláírás a küldemények átvételéhez. Autóinkat, azok rakterét és kilincseit rendszeresen fertőtlenítjük, mert fontos számunkra a munkatársaink és a címzettek egészsége és biztonsága.

A csomagkézbesítés könnyített adminisztráció mellett folyik már egy jó ideje
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Arra számítottak, hogy döntő részben az élelmiszer-szállítmányok mennyisége növekszik majd, ám ez nem teljesen így történt.

– Az élelmiszer-küldeményekre szóló megrendelések valóban dinamikusan megszaporodtak, de várakozásainkat felülmúlóan óriási mennyiségben szállítunk műszaki cikkeket és gyermekjátékot is. Ezt nyilván a váratlanul hosszúra nyúló kényszerszünet magyarázza.

A megnövekedett csomagmennyiség miatt előfordulhat, hogy futáraink a megszokott időpontnál lényegesen korábban vagy éppen a késő délutáni, kora esti órákban érkeznek a címekre, de munkatársaim azt tapasztalják, hogy az ügyfelek sokkal belátóbbak és együttműködőbbek lettek, mint ami például a karácsonyi ünnepi napokat megelőző időszakra jellemző. Ez számomra azt jelenti, hogy azért mégiscsak összetart a magyar a bajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában