Koronavírus Fejérben

2020.04.15. 13:55

Ilyen a székesfehérvári iskolai beiratkozás menete

A Székesfehérvári Tankerületi Központ közzétette a beiratkozás eljárási rendjéről szóló tájékoztatóját.

FMH

Az idei évben online módon és két szakaszban zajlik a beiratkozás. A megváltozott helyzetben, amennyiben a szülő a gyermekét a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretné beíratni, akkor az intézmény felé csak a szándék megerősítése szükséges, ebben az esetben a beiratkozás automatikusan megtörténik. Amennyiben másik intézményt választanak, akkor kell benyújtani jelentkezési kérelmet a kiválasztott iskolába. A veszélyhelyzetre való tekintettel azt kérik, hogy a gyermek általános iskolai beíratását lehetőség szerint online módon intézzék a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén, amely a eugyintezes.e-kreta.hu kezdőlap elérhetőségen található. A beiratkozás két szakaszban történik. Az első szakaszban április 24-éig, pénteken 24 óráig azok a szülők/törvényes képviselők adhatják le a beiratkozási kérelmet, akik nem állami fenntartású általános iskolába, vagy állami fenntartású, de körzettel nem rendelkező általános iskolába kívánják gyermeküket beíratni.

A beiratkozás második szakaszában csak egyetlen általános iskolába kérheti gyermeke felvételét a szülő. Április 28-a, kedd 0.00 óra és május 15-e, péntek 24.00 óra között azok a szülők/ törvényes képviselők végezhetik el a beiratkozással kapcsolatos ügyintézésüket, akik gyermeküket lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes, valamint akik a nem a gyermek lakóhelye/életvitelszerű tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába szeretnék beíratni. Április 28-án minden olyan tanuló automatikusan felvételre kerül a lakóhelye, tartózkodási helye szerinti körzetes általános iskolába, aki nem nyert felvételt az első szakaszban, illetve nem adta be a jelentkezését más általános iskolába. Ebben a szakaszban szükséges megerősíteni azon gyermekek jelentkezését, akiket a szülők/törvényes képviselők a lakóhely szerinti körzetes általános iskolába szeretnének beíratni.

A körzetes iskolák listáját a kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index oldalon találhatják meg. A beiratkozáshoz kapcsolódóan az alábbi dokumentumokra van szükség: a gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány, a gyermek nevére kiállított taj-kártya, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány, nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról, nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan. Ezeket a dokumentumokat – tekintettel a jelenlegi helyzetre – elegendő a 2020–2021-es tanév első napján bemutatni az intézményekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában