drasztikus lépések kellenek

2020.04.30. 07:40

Egyre több az illegális szemétlerakó a 6-os út mentén

Több helyen gondot okoz, hogy a lakosok nem szeretnek fizetni a háztartás körül felgyülemlett szemét elviteléért, inkább ők maguk cselekednek, s ezzel teszik tönkre a ökoszisztémát akkor, amikor zöld területekre helyezik a hulladékot, a természetbe.

Korondy Tamás

Jobb Gyula polgármester az illegális szeméttel

Fotó: Jobb Gyula

Manapság kifejezetten megugrott az illegális szemétlerakó helyek száma. Legutóbb pont Sárosd esetében számoltunk be a minap, hogy Dunkl Gergely polgármester is drasztikus lépésekre kénytelen elszánni magát – vadkamerákat szerelnek fel a fő utak mellé, s akit rajtakapnak, az rögtön egy rendőrségi feljelentéssel lesz gazdagabb.

Kulcs településén ugyanez a helyzet. Pálinkás István, a rácalmási Fidesz-szervezet elnöke és Jobb Gyula, Kulcs polgármestere együtt indultak útnak feltérképezni a 6-os út menti részt illegális szemétlerakók után, és sikerrel is jártak. A kép magáért beszél, s véleményét a polgármester sem tartotta magában.

Jobb Gyula polgármester az illegális szeméttel
Fotó: Jobb Gyula

– A kulcsi emberek a településen megszokták a rendet, a sok frissen beköltözött polgár pedig látja, sőt, vannak, akik igénylik is, hogy senki ne pakolja le illegálisan a szemetet, sehonnan. Se zsákolva, sehogyan – reagált a temérdek mennyiségű szemetet látva Jobb Gyula, aki szerint az egy dolog, hogy nagyon csúnyán néz ki, de egyáltalán nem ide való, hiszen ezen hulladékok egy részét lehet komposztálni, a másik részét szalonnasütéshez használni.

– A többi szemetet el kell vinni, a természeti hulladékon kívül, hiszen belekeveredik az egyéb, káros hulladék is. Ez így sehogy nem jó, és az állapot elfogadhatatlan. Van ez ellen rendeletünk, amit be fogunk tartatni. Vadkamerák, vagy más kamerák elhelyezését fontolgatjuk már a közelben, mert az autók rendszámának láthatósága esetén minden kiderül, és kemény büntetésre számíthatnak a felismerhető személyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában