Átütemezték a beruházásokat

2020.04.29. 07:30

Felpörgették a beszerzést – Ráckeresztúron az egészségház is megújul

A község önkormányzata mintegy 22 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu program keretében három terület fejlesztésére – mondta el lapunknak Szentes-Mabda Katalin Dóra, a település polgármestere.

Kecskés Zoltán

A település csaknem húszmillió forint támogatást nyert az orvosi rendelő felújítására

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hangsúlyozta, igyekeztek a jelenlegi járványügyi-helyzetben úgy átütemezni a különböző munkálatokat, hogy azzal a lakosságot a legkisebb mértékben zavarják. Ennek okán gyorsan lepörgették a beszerzést, így az eredetileg nyárra tervezett beruházások nagy része már javában zajlik.

– A település tavaly 19,5 millió forint támogatást nyert az orvosi rendelő felújítására és eszközök beszerzésére. Az utóbbira már januárban sor került, míg húsvét után megkezdődött az egészségház felújítása, tető és nyílászáró cseréje. Mindeközben a Ráckeresztúri Mosoly Óvoda udvarára nyert egymilliós fejlesztés keretében két fészekhinta telepítése zajlik.

A település csaknem húszmillió forint támogatást nyert az orvosi rendelő felújítására
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A település további 1,5 millió forintos összeget kapott a ravatalozóban található kegyeleti hűtő cseréjére, amelyet a nyár derekáig igyekeznek megvalósítani. Az elöljáró lapunknak nyilatkozva végül kiemelte, hogy a település a program keretében egy „A” típusú sportparkot is elnyert, de ebben az alprogramban nem a megvalósításhoz szükséges összeget kapják majd meg, hanem egy kész parkot.

Az önkormányzatnak a területet és a környezetet kell majd alkalmassá tenni a sportszerek elhelyezésére, a sportpark építtetője, megvalósítója az NSK (Nemzeti Sportközpontok) lesz – zárta gondolatait Szentes-Mabda Katalin Dóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában