1,1 milliárd forint

2020.04.08. 13:38

Elkészült a Fiskális út felújítása (videó)

Csütörtökön tartják a mindent összeadva 1,13 milliárd forint önkormányzati forrásból felújított, az Öreghegy kardinális fontosságú, ezáltal az egész város forgalmában jelentékeny szerepet betöltő, a Budai úttól a Béla útig húzódó Fiskális út műszaki átadóját.

feol.hu

A júliusban startoló beruházás befejezési határideje április 30. volt, vagyis bő 20 nappal előbb elkészültek vele a szakik. Szerdán délután autón járta be az utat Cser-Palkovics András polgármester, s a volánnál forgatott kis videóban ecsetelte a felújítás részleteit. A városvezető a közösségi oldalán megosztott videója a feol.hun is látható. Ebben elhangzott az is, hogy nemcsak a felszínen történt meg a felújítás, nemcsak az 1800 méter aszfalt, a kétoldali, térkővel kirakott járdák és az irányhelyes kerékpársávok vadonatújak, de az út alatt lévő, „láthatatlan” gázvezeték- és ivóvízvezeték-rendszer is megújult, továbbá kiépült a csapadékcsatorna is. Ez utóbbi révén a jövőben megkezdődhet Öreghegy kisebb utcáinak felújítása és csapadékcsatorna-rendszerének – évtizedek óta várt – kiépítése. A polgármester kifejezte abbéli reményét, hogy mindez a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is meglesz, nem kell elhalasztani, legfeljebb csak átütemezni.

A teljes videó itt tekinthető meg:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában