Online marasztalható a fűtés fenntartása

2020.04.15. 14:00

A távfűtés vége – Szerdán lekapcsolják a radiátorokat

Április 15-én, vagyis szerdán beköszönt a fehérvári és a móri távfűtés meleg évszaka, ami azt jelenti, hogy „hidegre teszik” a radiátorokat. Persze, aki fázik, kérhet még a melegből.

Majer Tamás, Palocsai Jenő

Szerdán állítják le a fehérvári és a móri távfűtést is Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: gaborfeherphoto

Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy valóban, szerdán jön a székesfehérvári távfűtés rendes tavaszi leállítása, de ez nem jelenti feltétlenül a távfűtés végét, annak folytatása kérhető, jelezhető. Ebben a lakóközösségek tagjai közül a Széphőnél az adott felhasználási helyhez előzőleg regisztrált illetékesek (vagyis nem feltétlenül a közös képviselők) járhatnak el az online térben, a szolgáltató honlapján.

– Fontos, hogy a fűtési idényen kívüli időszakban a leállítást is jelezni kell – jegyezte meg Szauter Ákos.

Természetesen volt, ahol a holnapi határidő előtt lekapcsoltatták a távfűtést, különböző intézmények éltek – a járványhelyzet miatt – a korábbi stop energiatakarékos lehetőségével. Az elmúlt hetek során, az otthonról végzett munka és a digitális suli miatt nyilván sok középületben vált időszakosan feleslegessé a fűtés.

Szerdán állítják le a fehérvári és a móri távfűtést is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei HÍrlap

A vezérigazgató a 2019–2020-as fűtési idényről elmondta, hogy az a sokévi átlaghoz képest 2-2,5 Celsius fokkal melegebb volt; a tavalyihoz hasonlóan. Vagyis kevesebb energia kellett a lakások adott hőmérsékletre való melegítésére, mint akár évekkel ezelőtt.

– A járvány miatt az ügyfélszolgálatunk telefonon, levélben, illetve elektronikusan érhető el. Igyekszünk lecsökkenteni a személyes kontaktusok számát, ezért a lakásokba csak indokolt esetben, hibajavítás esetén megyünk be – szólt a pandémia miatti extra tudnivalókról. – Ürítés-töltést május 15-ig, a rendelkezésre állási kötelezettségünk miatt, csak hiba esetén végzünk. Kérünk mindenkit, ha megoldható, amíg ez az időszak tart, ne végeztessen átalakítást a fűtési rendszerén – tette hozzá.

Az 1200 móri lakás melegét biztosító Mórhő Kft. ügyvezető igazgatója, Pallag Róbert kérdésünkre elmondta, hogy a fűtésszezon végét rugalmasan kezelik, hiszen a távfűtésbe vont lakóközösségek bármelyike jelezheti a közös képviselőn keresztül, ha továbbra is igénylik a fűtést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában