A Református Nőszövetség tagjai gondozzák

2020.04.21. 07:15

A hétvégén megszépült a parókia előtti utca Iszkaszentgyörgyön

Negyvenhárom tő egynyári virágot ültettek el a helyi Református Nőszövetség tagjai a faluban a parókia és a templomudvar előtt található asszonyszobrok tövében.

Borsányi Bea

A színes, egynyári virágok kedvesebbé teszik a szobor környékét Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A két idős falusi asszony fából készült szobrát 2017-ben, a reformáció 500 éves évfordulójára Bálint József fafaragó készítette, akkor került a parókia elé. Környezetét – természetesen társadalmi munkában – minden évben a nőszövetség tagjai ültetik be virággal, melyeket ők maguk szereznek be, rendszerint egy sörédi kertészetből.

A színes, egynyári virágok kedvesebbé teszik a szobor környékét Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról Gállné Medveczky Borbála, református lelkész az ültetés kapcsán mesélt, a jelenleg 19 főt számláló iszkaszentgyörgyi nőszövetség az országban az elsők között alakult, s 1993 óta töretlenül működik. Tagjainak többsége azonban mára már az idősebb korosztályhoz tartozik – a lelkész szerint országos jelenség a református nőszövetségek elöregedése -, ezért most Iszkaszentgyörgyön is azon dolgoznak, hogy a fiatalabbak is belépjenek a soraiba. A tagok nemcsak most, a koronavírus idején jeleskednek, de folyamatosan segítik és támogatják egymást, valamint éves szinten számos programot is szerveznek. Mikuláskor műsorra várják a kicsiket, és meg is ajándékozzák a gyülekezet gyermekeit, húsvét előtt kézműves-foglalkozást tartanak számukra, de a gyereknapról sem feledkeznek meg. A húsvéti program természetesen az idén elmaradt, de ha szerencsénk van, a gyermeknapot talán már meg tudják tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában