jelenleg 77 diákkal működik

2020.03.27. 07:20

Vége a felső tagozatnak a zámolyi iskolában?

Váratlanul érte a zámolyi önkormányzatot és a Csanádi Imre Általános Iskola vezetését, tanulóit és a szülőket is, hogy az iskola fenntartója, a Székesfehérvári Tankerületi Központ szeptembertől a felső tagozat megszűntetését javasolja.

Borsányi Bea

Az iskola nemcsak felújított, de jól felszerelt is, még tankonyhája is van Fotó: Pesti Tamás

Fotó: fmh_foto

A zámolyi önkormányzat, mint az iskola épületének tulajdonosa, március 19-én kapott értesítést arról, hogy a tankerület javasolja a felső tagozat megszűntetését, az alsó tagozat létszámának meghatározását – ez legfeljebb 92 fő lehetne –, valamint azt is, hogy a zámolyi intézmény szeptembertől a székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola tagintézményeként működjön tovább. Az ügyben az önkormányzat véleményét csak mint az épület tulajdonosát kérdezte meg a tankerület, éppen úgy, mint többek között a diákönkormányzatot vagy a szülői szervezetet. Sallai Mihály polgármester szerda estére rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze, amelyen a képviselők egyértelművé tették: a javaslatok egyikét sem támogatják.

Az iskola nemcsak felújított, de jól felszerelt is, még tankonyhája is van
Fotó: Pesti Tamás

„Az óvodánkba jelenleg 104 kisgyerek jár, vagyis a létszám 92 főben történő maximalizálása azt jelentené, hogy nem járhatna mindegyikük helyben alsóba sem. A vonatkozó jogszabály amúgy magasabb létszámot enged, ettől akar a tankerület esetünkben eltérni. Nem támogatjuk a felsővárosi iskolához való csatolásunkat sem, ugyanis az egy német nemzetiségi, vagy legalábbis erősen ilyen irányultságú iskola, Zámolyon pedig nincsen német nemzetiség” – sorolta Sallai. A javaslatokat a szülők sem támogatják, ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek, ám az időközben kihirdetett veszélyhelyzet miatt leálltak. Úgy tűnik azonban, hogy a járványhelyzet miatt a tankerület nem függeszti fel a folyamatot, amelynek végén Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár dönt majd a jelenleg 77 diákkal működő iskola felső tagozatának sorsáról. Kérdéseinkkel megkerestük Török Szabolcsot, a Székesfehérvári Tankerületi Központ vezetőjét is, ám válaszokat egyelőre nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában