Anyagi segítség két édesanyának és a lánglovagoknak

2020.03.17. 07:20

Támogatás és adomány Bicskén – Jó szívvel felajánlva

Az év első negyede az adományozásé volt, az önkormányzat és a polgárok részéről is – mondhatni szokás szerint. A jótékonysági koncert és a bál bevételei jó helyre kerültek, segítségül és támogatásul.

Zsohár Melinda

Bálint Istvánné polgármester és Némethné Horváth Nikoletta, a Hátrányos Helyzetű és Nehéz Sorsú Emberekért Közalapítvány elnöke adta át az adományt Szolnoki Károlynénak Fotó: Kósa László

A január eleji jótékonysági koncert évek óta tartogat valami izgalmasat és különlegeset, idén is így történt.

Egyfelől valódi művészi és lelki élményt nyújtó produkciókat szervez az önkormányzat ilyenkor, másfelől azt érzik az élmény birtokosai, hogy a személyes adományukkal valakinek valahol segítenek. A budaörsi Pro Musica Kórus Csak könnyedén műsorában két bicskei tanárnő is szerepelt, innen a két település énekeseinek a „kézfogása” s a közönséggel való találkozás apropója. A Tóth Csaba vezényelte ének­együttes magas minőséget nyújtott, a vastapsok ezt igazolták.

Bizottság dönti el a javaslatok alapján, kinek, illetve mely családnak juttatja el az adományt a szervező önkormányzat. Szokás szerint Bálint Istvánné tesz ilyenkor látogatást az érintetteknél, korábban alpolgármesterként, idén már polgármesterként kopogtatott be két család ajtaján. Az egyik családban a feleség fiatal férjét veszítette el, két kiskorú gyermekét neveli özvegyként, nem kívánta felfedni nevét, amit tiszteletben tartunk.

Bálint Istvánné polgármester és Némethné Horváth Nikoletta, a Hátrányos Helyzetű és Nehéz Sorsú Emberekért Közalapítvány elnöke adta át az adományt Szolnoki Károlynénak
Fotó: Kósa László

Nehéz sorsot cipel Szolnoki Károlyné, a másik adományozott is, aki egyedül él három gyermekével, közülük az egyik nagykorú, a két másik még fiatal-, illetve kiskorú. Az édesanya egyik lábát amputálták, tolókocsiba kényszerült. Négyszázezer forintot nyújtott át a polgármester mindkét édesanyának, a mindennapokat megkönnyítendő anyagilag egy időre.

A másik adományátadást nem árnyékolja ilyen lelki trauma – a Bicskei Önkéntes Tűzoltóságnak nyújtotta át a jótékonysági bál 1,335 millió forintos bevételét Polgár Viktor elnöknek Bálint Ist­vánné. Tavaly óta gyűjtenek az új szerkocsira, amely hoz­zá­vetőleg kétszázmillió forint­ba kerül. Nagyjából százmillió forint már rendelkezésre áll, tudtuk meg a BÖT-től.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában