isten éltesse!

2020.03.26. 07:00

Szeretett tanárukat, Lajos bácsit köszöntik egykori diákjai

Bogárdi Lajos március 26-án lesz 95 éves – tudatta szerkesztőségünkkel Remsei István. Az egykori diákok a kialakult helyzet miatt az idén nem tudják meglátogatni, de felületünkön szeretnék köszönteni szeretett tanárukat. Az Isten éltesse, Lajos bácsi!

V. Varga József

A maroshegyi református gyülekezet egy csoportja 1938-ban – baloldalt Bogárdi Lajos Fotó: Archív

Bogárdi Lajos nyugdíjba vonulásáig a fehérvári Gróf Széchenyi István Gépipari Technikum megbecsült oktatója volt, és több ezer ott végzett technikus tőle tanulta el a gépi fémmegmunkálás, forgácsolás alapjait. Remsei István az egykori tanítványok nevében úgy fogalmazott: „Köszönjük Lajos bácsinak a nekünk átadott tudást. Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk szeretett tanárunknak!” Lajos bácsiról és a maroshegyi református gyülekezet egy csoportjáról fényképet is kaptunk olvasónktól.

A maroshegyi református gyülekezet egy csoportja 1938-ban – baloldalt Bogárdi Lajos Fotó: Archív

A fotográfia 1938-ban készült, a hívek a maroshegyi katolikus iskola előtt állnak, ugyanis vasárnap délelőttönként ott kaptak termet hitéletük gyakorlására. Abban az időben a Fehérvár Maroshegy nevű városrészén lakók 95 százaléka földművelő gazda volt, közülük jelentős számban reformátusok, nagyon összetartók, jól ismerték és segítették egymást. A fotó bal oldalán zsinóros kabátban, diáksapkával a fején az akkor 13 éves Bogárdi Lajos áll. Lajos bá’ kitűnő memóriával bír ma is azokról a régi időkről.

Bogárdi Lajos Fotó: Remsei I.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában