A legkisebb tanítványuk négy-, a legidősebb tizennyolc éves

2020.03.13. 07:50

Jubileumi születésnapi gálát rendezett a Happiness Tánc Sport Egyesület

Jubileumi születésnapi gálát rendezett a Happiness Tánc Sport Egyesület, melyen színvonalas műsorral köszönték meg az elmúlt 10 év adta lehetőségeket és sikereket, a szülők és a meghívott támogatók, vendégek nagy örömére.

V. Varga József

Kicsik és nagyok együtt a születésnapi gála ünnepélyes pillanataiban

Fotó: Egyesület

– Egy telefonhívással kezdődött minden 2010. február 22-én… – emlékezett vissza a kezdetekre Loránth Éva, az egyesület elnöke, táncpedagógus. – Tíz évvel ezelőtt a szabadbattyáni Főnix mazsorettcsoport tánctanárt keresett. A művelődési ház akkori igazgatója, Polyák István felkért, hogy vállaljam el a lelkes csapat oktatását. Nagy örömmel és szeretettel jöttem hozzájuk. Az évek folyamán a mazsorettoktatás átalakult az igényeknek megfelelően társastánccá, jelenleg pedig formációs és páros versenytánccsoportjaink vannak. Az évek szorgos munkával teltek, büszkék vagyunk eredményeinkre – folytatta a siófoki székhelyű táncegyesület elnöke.

A próbáknak a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont, az első években heti egy alkalommal tartottak edzést, majd a létszám növekedésének köszönhetően már heti két alkalommal. Loránth Éva hatodik éve lányával, Hetei Fruzsinával párhuzamosan tanítja a különböző korosztályú csoportokat. A legkisebb tanítványuk négyéves, a legidősebb tizennyolc.

– Nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra, akik az elmúlt tíz esztendő alatt rengeteg sikert és örömöt hoztak az egyesület minden tagjának, megszámlálhatatlan kupával, éremmel, oklevéllel gazdagítva a versenyzőket. Hiszen nincs nagyobb öröme egy tanárnak-koreográfusnak, mint amikor láthatja munkájának a gyümölcsét.

Kicsik és nagyok együtt a születésnapi gála ünnepélyes pillanataiban
Fotó: Egyesület

Többszörös magyar bajnoki és Európa-bajnoki címmel rendelkeznek, de a legbüszkébbek a világbajnoki címre, melyet 2018-ban Olaszországban, Milánóban nyertek. Számos különdíj is gazdagítja az egyesületet, például legjobb koreográfia díj, legötletesebb ruha és smink díj.

– Célunk a tánc megszerettetése mellett olyan sokoldalú sportolók nevelése, akik tudásban, kitartásban, emberségben is megállják a helyüket, akik képesek igazi csapatjátékosként együttműködni. Ehhez elengedhetetlen a közös élmények szerzése, a sikerek és a kudarcok feldolgozása és annak segítése, valamint a rendszeres edzés.

De ahhoz, hogy mindez sikerüljön, a szülők feltétlen bizalma is kell, és az a sok segítség, amit szabadidejük feláldozásával hoznak gyermekeikért, az egyesületért – hangsúlyozta a táncpedagógus.

– Persze az önzetlen mecénásokra is szükség van. Legfőbb támogatóinknak (vállalatok, önkormányzat) sok-sok köszönettel tartozunk! – tette hozzá Loránth Éva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában