elhalasztották az átadóünnepséget

2020.03.28. 07:45

Gazdára találtak a Tarsoly egyesület Aranyember-díjai

A korábbi hagyományoknak megfelelően az idén is gazdára találtak a Tarsoly egyesület Aranyember-díjai – tájékoztatta lapunkat Sipos András, az egyesület elnöke és Kindl Márta, a díjbizottság titkára.

V. Varga József

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely sokat tesz a fiatalok szemléletének alakításáért Fotó: FMH-archív

Fotó: fmh_foto

Aranyember-díjat kapott Escher Ilona, Lőrinczy Attila és a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely. Escher Ilona önkéntesként, társadalmi munkában segítette a Vörösmarty Mihály Könyvtár helytörténeti részlegének munkáját, a Tarsoly Ifjúságért Egyesület irodalmi vetélkedőinek lebonyolítását, aktívan közreműködött az Európa Klub programjainak szervezésében. Lőrinczy Attila, a Teleki-­gimnázium elismert tanára, a Tarsoly egyesület által szervezett Költőnk és kora, József Attila műveltségi feladatainak összeállítója, zsűrielnöke volt évtizedeken keresztül, több könyve jelent meg, amely az utókor számára is sok érdekes információval szolgál, valamint elismert alpolgármesterként tevékenykedett Székesfehérváron.

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely sokat tesz a fiatalok
szemléletének alakításáért Fotó: FMH-archív

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely aktív közreműködője a Tarsoly egyesület által szervezett A mi Európánk, illetve a Hétköznapok Európája című vetélkedőnek, különböző katonai programjaival, megemlékezéseivel sokat tesz a fiatalok szemléletének alakításáért.

– A díjakat március ­25-én, szerdán adtuk volna át, tekintettel azonban a koronavírus-járványra és a kormány ebből adódó vészhelyzet intézkedésére, az átadóünnepséget elhalasztottuk – tette hozzá Sipos András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában