Székesfehérvár is felkészült

2020.03.12. 07:25

Cser-Palkovics András tájékoztatta a helyieket a megyeszékhelyt érintő óvintézkedésekről

A koronavírus tömeges elterjedésének megelőzése érdekében a kormány veszélyhelyzetet hirdetett. Több intézkedés is életbe lépett.

Szanyi-Nagy Judit

Át lehet persze gondolni az adózási struktúrát, de akkor ezt nem ad hoc módon kell megtenni! Fotó: FMH

Fotó: FMH Archív

Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András közösségi oldalán tájékoztatta a helyieket a megyeszékhelyt érintő óvintézkedésekről.

Eszerint az elöljáró levélben utasította az önkormányzati fenntartásban működő intézményeket, rendezvényszervezőket, cégvezetőket, hogy tilos 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri eseményeket szervezniük, azoknak helyet adniuk.

A tájékoztatás szerint határozatlan időre bezárták a Csitáry G. Emil Uszodát és a Köfém Uszodát – ez idő alatt a városgondnokság szakemberei a szokásos éves karbantartási munkákat végzik el.

Átmenetileg szünetel a Nyitott tornatermek programsorozat, elhalasztották a városi diákolimpia hátralévő versenyeit, valamint lemondták az Atlantisz Program keretében jövő hétre meghirdetett diákelőadásokat – ahogyan a Vörösmarty Színházban sem mutatják be március 12-től a nagyszínpadi előadásokat. A kormány döntése alapján az iskolákat, óvodákat, bölcsődéket egyelőre nem zárják be.

A városgondnokságon ügyeleti csoport alakult 15 fővel, az esetlegesen felmerülő és gyors intézkedést igénylő feladatok ellátására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában