Támogatás és egyben biztatás is

2020.03.07. 07:20

Átadták a váli-völgyi általános és középiskolás diákok ösztöndíjait

Méltó módon, mindenki nevét felolvasva nyújtották át a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kimagasló tanulmányi eredményért járó oklevelét és az ezzel járó ösztöndíjat a felcsúti Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpontban.

Zsohár Melinda

Néhányan az ösztöndíjat elnyert diákok közül Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Kiváló eredmény, kiváló lehetőségek – e jelmondat jegyében kapta meg százharminchat általános iskolai felső tagozatos, és ugyanennyi középiskolás tanuló az elegáns környezetben és ünnepi módon megszervezett ünnepségen az oklevelét a sikeres pályázat nyomán. Összesen harmincnégymillió forintot osztottak szét Alcsútdoboz, Felcsút, Tabajd, Vál, Kajászó és Vértesacsa diákjai között. Jelen volt az eseményen az alapító Mészáros Lőrinc, s egyenként, minden pályázó diákkal kezet fogott az alapítvány kuratóriumi elnöke, Mészárosné Kelemen Beatrix, valamint Sisa András és Mácsodi Ferenc kuratóriumi tagok. Az adományozáson túl részben filozófiája is a motiváló támogatásnak, hogy mindig megadják a módját és súlyát a biztató jutalmazásnak.

Néhányan az ösztöndíjat elnyert diákok közül Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Mészáros Lőrinc által létrehozott alapítvány 2017-ben kezdte meg működését, amelynek küldetése a Váli-völgyben élő szorgalmas és tehetséges diákok támogatása. Kezdetben a térségben élő, általános iskola felső tagozatán tanulók élhettek az alapítvány nyújtotta lehetőséggel, a tavalyi tanévtől a középfokú tanulmányokat folytató diákok is pályázhatnak ösztöndíjra. Az ösztöndíjprogramra azok jelentkezhettek, akik általános iskola felső tagozatán elérték a legalább 4,5-ös, középiskolai tanulmányaik során pedig a minimum 4,2-es tanulmányi átlagot. A megszerezhető támogatás előbbieknek 100 ezer forint, a középiskolásoknak 150 ezer forint. Ezt biztosítja félévente az alapítvány. Mészárosné Kelemen Beatrix, a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumának elnöke szokás szerint személyes hangú beszédében szólította meg a gyerekeket és a fiatalokat, s örömmel tájékoztatta a jelenlévőket a sikeres pályázók növekvő számáról. „Soha ne feledjétek, honnan indultatok!” – mondta, utalván a szülő- és lakóhely és lakóinak kölcsönös megbecsülésére. A támogatás segíti a családokat az anyagi terhek viselésében, a fiataloknak pedig motivációt nyújt cserébe a szorgalomért. Hangsúlyozta: „Kifizetődő, ha a tehetség szorgalommal párosul.” Reményét fejezte ki, hogy a majdan végzettek visszatérnek és tudásukkal gyarapítják a kibocsátó lakóhelyüket, szakmai hozzájárulásukkal ők növelik a fejlődő települések eredményeit.

Talán messzinek tűnik a mostani általános iskolásoknak tanulmányaik befejezése, mondta Mészárosné Kelemen Beatrix a felnőttek tapasztalatával és családanyai minőségében is, ám az évek gyorsan elszaladnak, jelentette ki. „Higgyetek az álmaitokban!”, tette hozzá, s maga mondott köszönetet azért, hogy e tehetséges és szorgalmas ifjú csapattal élheti át az ünnepi élményt. Az átadóceremónián egymást is megismerhették egy-egy pillantás és a nevek elhangzása alapján a Vál-völgyi tanulók – közülük évről évre többen bizonyítanak szorgalmukkal. Mindig műsorral kedveskednek a rendezők, ezúttal Solti Ádám színművész és énekes előadó szórakoztatta a közönséget, a tanulókat, az őket elkísérő szülőket, polgármestereket, iskolaigazgatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában