Boldog születésnapot!

2020.03.21. 07:35

Annus néni csütörtökön ünnepelte 100. születésnapját

A falu legidősebb lakója, Erdélyi Imréné, született Brecska Anna, a héten töltötte be 100. életévét, a jeles alkalmat családi körben ünnepelte. A falu polgármestere, Vécsei László is felköszöntötte, átadta a miniszterelnök, Orbán Viktor által küldött emléklapot is.

Borsányi Bea

Annus néni a trianoni békediktátum előtt született

Fotó: Vécsei László

Annus néni 1920. március 19-én született a család hetedik gyermekeként. 3 éves volt, amikor édesanyja, kilenc gyermeket hagyva maga után, meghalt. Minden testvér nevelőszülőkhöz került az ország több településére. 14 évesen édesapja ismét magához vette, 1938-ban kerültek Csákberénybe. Férjével 1941-ben ismerkedett meg Fornapusztán. Imre fiát évekig egyedül nevelte, mert férje a háborúban harcolt, hadifogságba esett. A sors azonban 1947-ben hazahozta őt! Anna lányuk itt született 1951-ben. 1984-ben fiát, 2001-ben férjét is elvesztette. 2005 óta lányánál él, két unokája és négy déd­unokája született. Isten éltesse, Annus néni!

Annus néni a trianoni békediktátum előtt született
Fotó: Vécsei László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában