Csapra szerelt lemez volt a tanulóasztala

2020.03.04. 07:50

A nagy ász ismét Fehérváron van

Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár volt polgármestere, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) alelnöke volt kedden este Silye Sándor vendége a Nyitrai úti Közösségi Ház „fecsegőjében”.

Majer Tamás

Warvasovszky Tihamér a „fecsegőben”

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fecsegőnek a kérdező aposztrofálta az alkalmat, s hamar be is dobta a nagy „ÁSZ” lettél kifejezést a korábbi polgármestert dicsérve. A vendég 2010-ben távozott a városvezetői székből az ÁSZ-hoz. Silye úgy fogalmazott, hogy 2002-ben Warvasovszky megmentette Székesfehérvárt, amikor több mint 2 milliárd forint adóbevételtől esett el a város az IBM távozása miatt. Warvasovszky megjegyezte, 6 milliárd fölött volt az éves adóbevétel, vagyis az akkor nagyon nagy érvágás volt. A polgármester országgyűlési képviselőként anno sikerrel szavaztatott meg egy törvénymódosítást, amely révén a város több mint 2 milliárd forinthoz jutott.

Warvasovszky Tihamér a „fecsegőben”
Fotó: Fehér Gábor

– Amikor megszavazta a parlament, nem tudták, mit szavaznak meg. Utána engem raportra hívtak a képviselőtársaim… – emlékezett. Ha már fecsegő: az ÁSZ-alelnök mesélt egy régi garzonlakásról, amelyben egy ikarusos állása révén lakhatott feleségével és két gyermekével. Akkoriban is iskolába járt. A 20 négyzetméteres lakás zuhanyzófülkéjében egy csapra szerelt farostlemez volt a tanulóasztala, a gyerekek fektetése után ült le mellé. Szó esett fociról is, a Videotonról. Warvasovszky örvend annak, hogy Nikolics, a csapat magyar csatára hazaigazolt. Kifejtette, ha sikerül a játékosok fehérvári kötődését erősíteni, az a klub előnyére válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában