A csonton át egészen a lelkünkig hatolnak

2020.03.28. 07:30

A kálozi testvérek játékát mindenkinek hallania kell!

Ez a hegedű nem sír… Páratlan muzsikát hallat! Kiegészülve a zongorajátékkal.

Szanyi-Nagy Judit

A Horváth testvérek, Emi és Péter minden karácsonykor templomi jótékonysági koncertet adnak Fotó: FMH-archív

Előbbi hangszert Horváth Elemér „Emi”, utóbbit pedig Horváth Péter szólaltatja meg. Nem véletlen a névegyezés: testvéri a kapcsolat. A művészek – mindketten – világ­életükben Kálozon éltek, jelenleg is itt laknak. Ebben a felállásban négy-öt éve zenélnek együtt – sokak megelégedésére. Koncertjeik ugyanis egyre sikeresebbek, láthatóan, érezhetően várják őket az emberek. Már nemcsak Fejér megyében, de szerte az egész országban: Hévízen, Szegeden vagy épp Debrecenben. Ezek a helyszínek mellesleg Emi nagy kedvencei is – Székesfehérvár mellett.

– Soha nem felejtem el, honnan indultunk – utalt a fehérvári tanulóévekre a zenész. Ugyanő azt is elmondta: sok munkájuk van abban, hogy ma már egyre többen ismerik a duójukat, s hogy egyre több helyre hívják őket. A mai napig időt szánnak a gyakorlásra, már csak azért is, hogy minden esetre felkészüljenek, hogy minden „kézben legyen”, ha úgy alakul egy-egy szituáció. Azonban a járványhelyzet miatt a koncertjeik egy részét törölték, s egyelőre a nyári „turnékról” sem tudni semmit. Pedig még Londonban is játszottak volna! Azon kívül, hogy Emi – például a veszprémi színházban – olyan ismert emberekkel, színészekkel dolgozik együtt, mint Köllő Babett, Mádi Piroska, Várkonyi András vagy Fodor Zsóka. Székesfehérváron pedig a Vörösmarty Színház művészeivel ápolnak jó kapcsolatot; velük a Bor, mámor, szerelem című operettkoktélt még Veszprém megye székhelyére is elvitték volna idén tavasszal.

A Horváth testvérek, Emi és Péter minden karácsonykor templomi jótékonysági koncertet adnak Fotó: FMH-archív

Persze a zenészeket nem kell félteni! Emi és testvére kitalálták: rajongóikkal az interneten keresztül tartják a kapcsolatot, már csak azért is, hogy az emberek esténként ki tudjanak kapcsolódni, át tudják adni magukat a zenének. Ahogyan azt jó esetben a koncertjeiken is teszik. Így Horváth Elemér „Emi” közösségi oldalán nyomon követhetők élőben – vagy utólag – a különleges „szerenádok”, melyeket testvérével közösen ad a számítógépük vagy okoseszközük előtt ülőknek. Legközelebb szombaton 15 órától Buch Tibor színésszel jelentkeznek élőben és adnak egyórás koncertet. A visszajelzések pozitívak, többen írásba adták, hogy várják már a következő alkalmat, s nem ritka a dalok, számok kérése sem. Mindemellett pedig csütörtöktől Emi videohívásban hegedűt is oktat. A zene mindenhova elér!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában