Indulás és megérkezés, közte az út

2020.02.10. 07:10

Számos tippet kaphattak az Utazás kiállításon az érdeklődők a Hiemer-házban

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Utazás kiállítást szombaton és vasárnap a Hiemer-házban. Amint korábban, a résztvevők most is érdekes turistacélpontokkal, utazási és kirándulási ötletekkel, alkalmi akciókkal és izgalmas programokkal várták a vizitálókat.

V. Varga József

A Balaton kedvelt utazási célpontunk

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A délelőtti, az ebédet követő és a zárást megelőző órák voltak a leglátogatottabbak – mondták el a kiállítást rendező két reklámügynökség munkatársai lapunknak.

„Nem szabad egyedül utazni… egy figyelmes és türelmes barát társasága megsokszorozza az utazás élményeit, fokozza a látnivalók színességét, segít megérteni mindazt, amit az út és a világ mutat. Az ember csak társaságban tudja látni, érzékelni a világot” – Márai Sándor 86 évvel ezelőtti gondolatai az utazás létjogosultságát erősítik meg bennünk 2020-ban is.

Minderre Az utazás kultúrája című kiadványukkal az egyik fehérvári utazási iroda is felhívja a nagyérdemű figyelmét. Ajánlatukban kitérnek körutazásokra, városlátogatásokra, tengerparti pihenésre. 25 év, 25 érv, 140 program – teszik még hozzá.

A Balaton kedvelt utazási célpontunk
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégén bemutatkozott a Hiemer-házban a többiek között Sümeg, Szeged, Szolnok, Zalaegerszeg, Zamárdi és természetesen Székesfehérvár városa, és a helyi utazási irodák, akik különleges ajánlatokkal érkeztek. A rendezvényen turisztikai látványosságok és szálláshelyek szolgáltatói is képviseltették magukat, programjait kínálta a Katonai Emlékpark (Pákozd), a Károlyi-kastély (Fehérvárcsurgó), a Lamberg-kastély (Mór), a Szent István Király Múzeum (Székesfehérvár) is.

A látogatóknak a #kikapcs – Mobil off, Élmény on mozgalom képviselői a digitális életmódváltás fontosságát mutatták be például digitkvízzel (Milyen veszélyeket rejt az internet a gyerekekre? Mi a kedvenc offline szabadidős tevékenységed?) és képeslapszínezővel.

Indulástól a megérkezésig – hirdeti egy autós klub. A kapitány titkai címet viseli az egyik fehérvári történelmi játéktér; a manapság nagy népszerűségnek örvendő szabadulószoba az, ahol a játék tart fogva, ha nem vagy elég rafinált (meg sok minden).

Szeged másodszor mutatkozott be Fehérváron
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A pákozdi Katonai Emlékpark Márciusi ifjak rendezvénysorozata már a kertek alatt jár. A szolnokiak saját Utazás kiállításukra invitálnak. A Szegedi Szabadtéri Játékokat a Jézus Krisztus szupersztár ­rockoperával nyitják.

Az egyik utazási iroda a Velencei karneválra hirdeti akcióját, miszerint egyet fizet, ketten utazhatnak. A forintösszeg 44 ezer 900, plusz a stornóbiztosítás.

Aztán akad itt Korfu-­kaland, személyenként 134 ezer 028 forintért, valamint távol-keleti varázslat is.

A 12 napos thaiföldi körutazás és üdülés 276 ezer forintot taksál, plusz a 135 ezer 700 forintos repülőtéri illetéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában