Szükség lenne rá

2020.02.13. 07:15

Pénteken döntenek a Kodály-iskola felújításáról

A Kodály Zoltán-iskola felújításának tervét ismertette a város 4. számú választókörzetének önkormányzati képviselője.

Héjj Vivien

Molnár Tamás és Kneifel Imre ismertette a Kodály régóta várt felújításának részleteit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sajtótájékoztató keretében ismertette Molnár Tamás önkormányzati képviselő az iskola felújításának tervezetét: – Pénteken Székesfehérvár költségvetéséről szavazunk, ez az egyik legfontosabb közgyűlése az évnek, hiszen ilyenkor a forrásokról, fejlesztésekről és a működési költségekről dönt a város – fogalmazott a képviselő, aki szerint az egyik nagyon fontos fejlesztés a Kodály Zoltán Általános Iskola külső homlokzatának felújítása lesz, hiszen egy uniós forrás már biztosított az iskola belső megújítására. Ennek a közbeszerzése jelenleg is tart, nyílt eljárásban bárki jelentkezhet. Márciusra döntés születik a kivitelező személyéről, ennek eredménye után akár nyáron megkezdődhet a belső felújítás.

Ezt követően az önkormányzat vállalta, hogy a teljes külső felújítást saját forrásból elvégzi, aminek az első fontos részlete, 30 millió forint, rendelkezésre is áll: – Kijelenthetjük azt, hogy az iskola 2020-ban elkezdődő felújításának folyamataként 2021-re külsőleg és belsőleg, uniós és önkormányzati forrásból teljesen meg fog újulni – tette hozzá.

Molnár Tamás és Kneifel Imre ismertette a Kodály régóta várt felújításának részleteit
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendelkezésre álló összeg az előkészítésre, illetve az első folyamatok elvégzéséhez elegendő, ezután a város a 2021-es költségvetés keretében rendeli hozzá a többi forrást.

Kneifel Imre, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI igazgatója hozzátette, a belső felújítás keretében a nyílászárók cseréjére is nagy szükség lesz, de emellett számos helyiség felújítása is megtörténik:

– Egy korszerű tánctermet alakítanak ki, amely tornateremként is funkcionál majd, emellett a tetőtérben egy kórusterem és néhány kisebb terem is kialakításra kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában