Felújítás

2020.02.12. 07:15

Pázmándi templom: a cél a biztonság

Több ütemben történhetett meg a pázmándi templom felújítása. Ezúttal a toronyláb homlokzati felújítására, valamint szerkezeti megerősítésére kerülhetett sor. A közeljövőben befejeződnek a munkálatok, mondta el a Fejér Megyei Hírlapnak Tallér Krisztián, Pázmánd plébánosa.

S. Töttő Rita

A templom felújítása jelenleg is zajlik, a szerkezeti megerősítés létfontosságú az épület esetében

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Pályázati pénzből folytatódhatott a pázmándi katolikus templom felújítása – ezúttal a külső toronyláb homlokzati felújítására, valamint szerkezeti megújítására sikerült az egyházközségnek támogatást szereznie. Tallér Krisztián, a település plébánosa a Fejér Megyei Hírlap kérdésére elmondta: főképp a vasszerkezet megújítására volt szükség, hogy ne tudjon megsüllyedni az építmény, illetve hogy a mai kor kihívásainak megfelelően korszerű lehessen az építmény.

A templom felújítása jelenleg is zajlik, a szerkezeti megerősítés létfontosságú az épület esetében
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A templom újkori életében nem ez az első felújítás: a kilencvenes években sikerült megújítani a tetőszerkezetet, néhány éve pedig a homlokzatot. Több ütemben zajlott tehát a megújulás, amelyre igen nagy szükség volt. A plébános mesélt az épület múltjáról is: viharvert templomról van szó, amely eleve több évtizeden keresztül épült a 18. században, s már a jezsuiták idején is történtek rajta módosítások, felújítások.

A megújulása azonban még számos más ponton is szükséges volna: például a hívek számára lehetne komfortosabb a mise, ha a szigetelést ki lehetne cserélni, mondja a plébános. Aki azonban nem elégedetlen, mert mint mondja, a legfontosabb, hogy nem ázik be a templom. Így pedig minden, ami bent van, biztonságban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában