Megvan a büdzsé

2020.02.27. 07:05

Megszavazták Pusztaszabolcs idei költségvetését

Szerda este nyílt képviselő-testületi ülésen szavazta meg a város az idei költségvetést.

Sági Zoltán

A jegyző és a polgármester az ülésen

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ha a kétharmad nagy erő, mennyivel nagyobb a nyolckilenced. Az összesen 12 napirendi pont minden előterjesztését megszavazó képviselő-testület, a Csányi-érához képest, a történelmi ingamozgás törvényinek megfelelően, ezúttal határozottan a másik oldal irányába lendült ki. Megszüntették a Boldogasszony Közösségi Ház támogatását, nem leplezve, hogy végső soron azért, mert vélekedésük szerint ott korábban a politikai versenytárs frakcióüléseket és választási felkészítőket tartott.

Megszüntették a civilek támogatását is, mert, ahogy Vezér Ákos fogalmazott: „ugye mindenki tudja, hogy valójában kikről is van szó?”
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Megszüntették a civilek támogatását is, mert, ahogy Vezér Ákos, a visszatért régi-új jegyző, egyesével megnevezve az inkrimináltakat, fogalmazott: „ugye mindenki tudja, hogy valójában kikről is van szó?” A személyes, érzelmi motiváltság tapinthatóan jelen volt több döntés mögött. Nem kizárt azonban, hogy – az előző vezetés esetleg hasonlóképp részrehajló ügykezelésének köszönhetően – nem teljesen alaptalanul. Az elhangzott beszámolókból pedig az is kitűnt, hogy a város egymilliárdosnak hitt költségvetése valójában csak 600-700 milliós, az óvodákra, az egészségügyre és az utakra pedig sürgősen költeni kell.

A jegyző és a polgármester az ülésen
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hogy a politikai személyeskedés a képviselő-testületi ülésen milyen méreteket öltött, arra példa, hogy Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester, Egyed Péter alpolgármester és Kátai György képviselő annak is szükségét érezték, hogy lapunkat minősítve, annak olvasásától híveiket eltanácsolják. Ezenfelül, csak a kedvünkért, Egyed Péter nekünk szánt üzenetként jegyzőkönyvbe mondta: „szarból nem lehet várat építeni”.

De térjünk a lényegre: az 1. napirendi pontban, apróbb észrevételekkel megszavazták a II. és III. számú háziorvosi körzet 2019. évi működtetéséhez biztosított önkormányzati támogatás elszámolását. A 2. pontban pedig, éles viták után, de mégis, a Pusztaszabolcsi Római Katolikus Egyházközség elszámolását a Boldogasszony Közösségi Ház 2019. évi működéséhez nyújtott önkormányzati támogatásról.

 

A 3. napirendi pont volt maga a költségvetési rendeletalkotás, amely végül papírforma szerint átment, bár a fentebb jelzett érzelmek eközben azért elszabadultak. Ami annyiban érdekes, hogy az egyetlen ellenzéki, a halk szavú Tüke László képviselőn kívül a városvezetésnek nem nagyon volt kivel vitatkoznia az ülésteremben. Tán ezért is terjesztették ki lapunkra figyelmüket ily hízelgő módon. Megszüntették aztán a mezei őrszolgálatot, és hatályon kívül helyezték a civilek támogatásáról szóló rendeletet is. Akik ennek ellenére biztosan kapnak pénzt, azok az önkéntes tűzoltók és a polgárőrök. Lapzártánkkor az ülés még nem fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában