Jelenleg a Deák utcai árok felújítása zajlik

2020.02.08. 07:15

Megfelelő lépéseket kell tenni a víz ellen Bakonycsernyén

A nagyközség folyamatos harcban áll a felszíni vizekkel, de az önkormányzat tervei talán véget vetnek ennek. Ezek között az egyik egy árok felújítása.

Palocsai Jenő

Az új árok a megelőzésben is segíthet Fotó: Önkormányzat

Bakonycsernyén állandó probléma a Gaja-patak és a Súr felől érkező vízfolyás időszakos áradása, különösen nagy, intenzív esőzések idején. Az önkormányzat megtesz mindent a károk enyhítésére, de távolabb is látnak, ezért arra készítettek terveket, hogy megelőzzék a káreseteket. Ehhez komoly munkálatok kellenek: záportározók kialakítása, a falut kettészelő út alatti fő áteresz keresztmetszetének növelése. A tervek mellé a Turi Balázs polgármester vezette önkormányzat forrásokat is előteremt majd, de emellett fontos a többi, belterületi árok karbantartása is.

Az új árok a megelőzésben is segíthet
Fotó: Önkormányzat

Ezen tervek mentén nemrég megkezdődött a Deák utcai árokrendszer felújítása. Az önkormányzat vis maior pályázat segítségével szerzett rá forrást, melyet 10 százalékos önerővel egészítettek ki. A munkák okoznak némi kellemetlenséget – addig, amíg el nem készülnek –, de az önkormányzat levélben tájékoztatta az érintett ingatlantulajdonosokat a munkavégzésről.

A felújítás több mint háromszáz folyóméteres szakaszon történik, és várhatóan idén tavasszal, ezen belül is áprilisban fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában