akutális kínálat

2020.02.20. 07:45

Még nincs vége a farsangnak! Mutatjuk, hol öltheted fel kedvenc gúnyádat a megyében

Már csak nem egészen egy hétig tart az idei farsangi szezon, úgyhogy aki szeretne maskarába bújni, az addig tegye meg!

Bokros Judit

A minap a fehérvári Sóstó Látogatóközpontban is rendeztek farsangi programot, amelyen a gyerekek játszhattak, álarcot készíthettek, majd közös séta következett a tanösvényen Fotó: Pesti Tamás

Az időjárás azt mutatja, hogy megállíthatatlanul jön a tavasz. A farsangi időszaknak azonban még nincs vége, hiszen az hivatalosan hamvazószerdáig tart, az pedig a jövő hétre, február 26-ra esik. Addig bizonyára lezajlanak az óvodai, iskolai mulatságok is, amelyek mindig nagy izgalomban tartják a gyerekeket. Újra és újra lehet készülni, ötletelni, mi legyen a jelmez, s azt honnan szerezze be a család? Sok szülő most is maga varrja, készíti gyermeke maskaráját, ami – ha nincs vele túl sok macera – szórakoztató elfoglaltság is lehet. A végeredmény pedig anyát, apát és a gyerkőcöt is büszkeséggel töltheti el: íme, egy SK, egyedi jelmez!

A minap a fehérvári Sóstó Látogatóközpontban is rendeztek farsangi programot, amelyen a gyerekek játszhattak, álarcot készíthettek, majd közös séta következett a tanösvényen Fotó: Pesti Tamás

A legtöbben viszont – időhiány miatt is – megmaradnak a kölcsönzésnél, vásárlásnál. Sok-sok kis tündér, királylány, ló, cica jelmez talál ilyenkor gazdára a lányoknál, a fiúknál pedig erősen tartják magukat az utánozni kívánt szuperhősök alakjai (például Pókember). S hogy a beöltözés ne csupán egy alkalomra szóljon, a megvásárolt, saját készítésű jelmezeket bármelyik, gyerekeknek szervezett murin föl lehet újra venni. Csupán néhány példa a még aktuális kínálatból. A fehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban ma 17 órától Macskatéka farsang lesz az óvodás és általás iskolás korosztálynak. Vértesbogláron 21-én, pénteken 15 órától rendezik a gyermekeknek szóló farsangi mulatságot, a művelődési házban. Február 22-én, szombaton ismét részt lehet venni a Szabad Színház nevével fémjelzett farsangfarki felvonuláson, a fehérvári belvárosban. Az Igézőben előtte, 14 órától jelmezek és álarcok készíthetők, az asszonyfarsang, a hóemberek kiseprűzése és a babakocsis felvonulás 16 órakor indul. A fánkevő ügyességi játékokra 16.30-tól lehet benevezni. Ugyancsak szombaton, a művelődési házban lesz Ercsiben a rác farsang, amelyen gyerekek is beöltözhetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában