Nem volt elég hely a kultúrházban

2020.02.01. 07:30

Kertbarátok sikeres alakuló gyűlését tartották Bakonykútiban

Előadással egybekötött alakuló ülést tartottak a kertbarátok, ám a nagy érdeklődés miatt át kellett tenni az esemény székhelyét Bakonykútiba.

Palocsai Jenő

Hoffmann Orsolya kezdeményezése támogatásra talált Fotó: Pesti Tamás

Hoffmann Orsolya, a Kodolányi János Egyetem külkapcsolatokkal foglalkozó előadója kerékpározott a világhoz apró méretű megyénkben. Így találkozott Guttamásival és ott egy aprócska ingatlannal, ami két tized híján egy hektáros kerttel büszkélkedhet. A folyamatos pörgés mellett a kertek iránt érzett szenvedély ebben az apró, Isztimér községhez tartozó településrészben manifesztálódott, Pillangókert formájában. Nemrég megszervezték az első előadást.

Hoffmann Orsolya úgy fogalmazott:

– Tudtuk előre a támogató önkormányzattal, hogy nem lesz elég a Guttamási központjában álló kultúrház, mégis ide szerveztük az alakuló ülést, mert ide húz a szívem.

Hoffmann Orsolya kezdeményezése támogatásra talált Fotó: Pesti Tamás

És valóban nem lett elég, ezért az előadás hallgatói átköltöztek a három kilométerre található Bakonykúti nemrég felújított közösségi házába, ahol Hoffmann a Japán-szigetek egyik nagyvárosát, a tízezer kertes Kiotót mutatta be a közönségnek, melynek egy része a lényegesen nagyobb épületben is pótszéken ült.

A magot elvetették, a kertbarát kör szárba szökkent, lesz újabb közös program már februárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában