Teaház és jelmezverseny

2020.02.17. 07:35

Így telt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat Fejér megyében

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében a Fejér Megyei Művelődési Központba Bekukkantó programjában az intézmény szakköreivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Héjj Vivien

2Az MMK Bekukkantó programjában a kosárfonás fogásaival is megismerkedhettek a kíváncsiak Fotó: FG

Fotó: gaborfeherphoto

Az agyagozás minden érdeklődő számára aktív kikapcsolódást nyújtott. A fafaragást, a bőrművességet, a szövést és a kosárfonást is kipróbálhatták a kicsik és a nagyok. Kimondottan a gyermekek számára is készültek kézműves foglalkozásokkal: természetes anyagok felhasználásával készülő kopogtatókat készíthettek, valamint gyertyát is önthettek az ügyes kezű lurkók. A művészetek iránt érdeklődők számára a Székesfehérvári Balett Színház tartott nyílt napot. A Fehérvári Anime Team japán teaházzal és cosplaybemutatóval készült a programsorozatra. A Gárdonyi Géza Művelődési Ház is számos rendhagyó programmal készült a kétnapos eseménysorozatra. Pénteken Kul­túr Café elnevezéssel tartottak beszélgetős programot, melyre tehetséges fiatalokat hívtak meg. Az este sztárvendége Vörös Janka jazzénekes volt, aki gitárosával együtt egy kisebb koncertet is adott.

A Gárdonyiban az álarcos mulatságé volt a főszerep Fotó: Fehér Gábor

Szombaton az Ákom-Bákom Bábcsoport előadását élvezhették a gyerekek. A nagy érdeklődést kiváltó verses, zenés, interaktív programon óvodások és iskolások egyaránt részt vettek. Délután már a farsangé volt a főszerep. 7-10 éves gyerekek számára tartottak vetítést a farsangi hagyományokról. Emellett kézműves foglalkozáson, farsangiálarc-készítésen és ügyességi játékokon is kipróbálhatták magukat a jelenlévők. Természetesen minden gyermek – alkalomhoz illően – jelmezben jelent meg. A legötletesebb jelmezek díjazásban is részesültek: játékokkal és édességgel térhettek haza a győztesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában