VÁLASZ

2020.02.13. 20:53

Fehérvári programok minden magyarnak

Hét nagyszabású programra készül idén, a nemzeti összetartozás évében a VÁLASZ – Független Civilek Fehérvárért Egyesület, a Fejér Szövetség és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom helyi szervezete.

Majer Tamás

Szili Csaba, Kónyi-Kiss Botond, Juhász László, Boór Ferenc

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön Juhász László önkormányzati képviselő, Szili Csaba megyei képviselő, Boór Ferenc (Fejér Szövetség) és Kónyi-Kiss Botond (Hatvannégy Vármegye) tartott róluk tájékoztatót. Március 10-én ünneplik a Székely Szabadság Napját, a program a maroshegyi székelykapunál indul. Április 25-re esik az V. Székesfehérvári Székely Bál, idén délvidéki magyar néptáncosok lépnek fel.

Szili Csaba, Kónyi-Kiss Botond, Juhász László, Boór Ferenc
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján, az országcsonkító trianoni békediktátum 100. évfordulóján az Országzászló téren, a nemzeti lobogó előtt kezdik el megemlékezésüket. Október 19-én Fehérvár román megszállás alóli felszabadulásának 101. évfordulójára emlékeznek, október 31-én a Székely Autonómia Napját ülik meg. Végül, novemberben jön egy új program: a csángó batyus bál, amely a székely bál testvére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában