JátsszMa a tartalmas estéért

2020.02.12. 13:45

Egyre több izgalmas programot szerveznek a lovasberényi művelődési házban

A minőségi együtt töltött idő nemcsak családon belül fontos, hanem épp így érvényes ez a nagyobb közösségekre, amelyek a virtuális téren túl is találhatnak olyan hétköznapi elfoglaltságot, amely építő erővel bír. Lovasberényben a szorgalmas rendezvényszervezőnek köszönhetően már meg is tartották az elsőt – melynek középpontjában a társasjáték áll.

S. Töttő Rita

A JátsszMa! – Társasklub első alkalma is jól sikerült szombaton, ezért hamarosan megrendezik a következőt

Fotó: Művház

Lovasberény közössége az elmúlt hónapokban igencsak sűrű, programokkal teli időszakot tudhat a háta mögött. A település rendezvényszervezője, Fülöp-Weigler Bettina Anna hétről hétre azon dolgozik, hogy a lovasberényi Róna József Művelődési Ház egy olyan közösségi színtérré lépjen elő, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvezőbb időtöltést. A február 8-án először megrendezett JátsszMa! – Társasklub célja sem volt más – a legtöbb helyi rendezvényhez hasonlóan –, mint hogy közösen töltsenek el minőségi időt, s mindezzel talán észrevétlenül is, de építsék a közösséget. Az ötlet igazán jónak bizonyult, a társasjáték ugyanis évszázadok óta az egyik legjobb közösségteremtő erővel bíró elfoglaltság.

– Szeretem, ha a lovasberényi Róna József Művelődési Házban zajlik az élet, és a településünkön élők már nem azon gondolkodnak, hogy milyen irányban kellene kiszökni a faluból azért, hogy társaságban tölthessék az idejüket – fogalmazott a rendezvényszervező, hozzátéve, hogy a múlt szombaton megszervezettesemény, azaz a JátsszMa! – Társasklub többek kérésére jött létre. Ennek pedig örömmel tettek eleget a művelődési ház adta lehetőségek keretein belül. Nem volt szükség túl sok mindenre ahhoz, hogy a résztvevők jól érezzék magukat: némi harapnivalóval, üdítővel és három különböző méretű és adottságú teremmel várták a játszani vágyó gyermekeket, valamint felnőtteket.

A JátsszMa! – Társasklub első alkalma is jól sikerült szombaton, ezért hamarosan megrendezik a következőt
Fotó: Művház

– Mindenki elhozhatta a saját, számára legkedvesebb társasjátékát, aminek szabályait a játék tulajdonosa, esetleg egy, az erre a célra felkért „játékmester” ismertette a csapattal. A klub lényege, azon kívül, hogy Mérő László szavaival élve: „Létfontosságú, hogy az ember időnként olyasmivel foglalkozzon, ami nem létfontosságú” – fontosnak tartom, hogy Lovasberény közössége minőségi időt töltsön együtt, beszélgessen, ismerkedjen egymással – mondta el Fülöp-Weigler Bettina Anna, Lovasberény rendezvényszervezője. Az első alkalmon volt hagyományos – például dominós – társasjáték éppúgy, mint gyerekeknek szóló, mozgásos feladatokat igénylő közösségépítő játék. A cél pedig az volt, hogy mindenki jól érezze magát! A következő JátsszMA! – Társasklubba két hét múlva, február 22-én, szombaton 17 órai kezdettel várják a résztvevőket a lovasberényi Róna József Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában