várják a jelentkezést

2020.01.15. 07:05

Vándorol a fehérvári bölcső

Idén is két bölcső keresi új lakóját a Fehérvár Bölcsője program keretein belül. A felhívásra január végéig lehet jelentkezni.

Héjj Vivien

Már tavaly is két család vehetett át egy-egy bölcsőt, ez pedig idén sincs másképp Fotó: FMH-archív

2015-ben a Három Királyfi , Három Királylány Mozgalom ötéves fennállása alkalmából hirdetett pályázatot civil szervezetek számára, melynek keretében vándorbölcsőkre pályázhattak az egyesületek, amit aztán családok számára ajánlanak fel átmeneti használatra. Így kapcsolódott a programba a mozgalom székesfehérvári képviselete, a SZÉNA Egyesület. Számukra is fontos a családtámogatás, a közösségépítés és a programszervezés.

Idén kilencedik alkalommal lehet jelentkezni a felhívásra. Tavaly óta – egy felajánlásnak köszönhetően – két vándorbölcső áll rendelkezésre, így jelen esetben már a tizenegyedik és a tizenkettedik kisbaba élvezheti majd a bölcső ringatását.

A bölcsőkre január 31-ig lehet pályázni. A jelentkezéshez a SZÉNA egyesület e-mail-címére kell írni egy pár soros bemutatkozást a családról, a születendő gyermekről. A leendő nyerteseket sorsolás útján választják ki.

Már tavaly is két család vehetett át egy-egy bölcsőt, ez pedig idén sincs másképp
Fotó: FMH-archív

Szili Teodóra, a SZÉNA Egyesület irodavezetője kérdésünkre elmondta: a bölcsőt maximum a gyermek hat hónapos koráig használhatják a családok, így általában olyan gyermekeket választ az egyesület, akik a jelentkezéskor még édesanyjuk hasában vannak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek négyhat hónapos korukig tudják használni a fekvőhelyet, így a féléves időintervallum teljesen megfelelő a családok számára.

A bölcső teljesen ingyenes, cserébe csupán annyit kér az egyesület, hogy a családok készítsenek egy képet a fekvőhely lakójáról a kiságyban fekve. A kép bekerül egy albumba, ami szép emléket állít a kezdeményezésnek. Az idei évben a bölcsők átadására a házasság hetében – febr uár elején – kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában